ETIOPIJA

DVD in KNJIŽICA
Izšel je nov DVD o Etiopiji s priloženo knjižico, ki ga lahko dobite pri nas v času uradnih ur. Lahko nas tudi pokličete po telefonu ali pišete na elektronski naslov in vam bomo DVD poslali po pošti.

 

BOTRSTVO
še vedno bomo veseli vsakega novega botra za otroke sirote in tiste, ki prihajajo iz družin s številnimi otroki. Trenutno je v botrstvo vključenih 980 botrov, ki otrokom v Etiopiji omogočajo brezplačno šolanje, nakup šolskih pripomočkov ter dnevno topel obrok hrane. Tako skušamo preprečiti, da bi otroci zašli v kriminal in prostitucijo.

Kdor bi se odločil za botrstvo, lahko izpolni prijavnico ali pokliče na telefon 01/300-59-50. Poslali vam bomo fotografijo otroka, ter nekaj osnovnih podatkov o njem in njegovi družini.

PREDAVANJE
g. Jože Andolšek svoje izkušnje z veseljem deli z drugimi. Za predavanje o Etiopiji, v župniji, vrtcu, šoli, v mladinski skupini, v domu za starejše …  se obrnite na: andolsek@gmx.at ali na tel. 0043 676 8772 8122.

PROSTOVOLJSTVO
V Etiopiji se redovnice in salezijanci v svojih ustanovah posebej posvečajo otrokom sirotam in najdenčkom. V teh ustanovah so tako zelo dobrodošli prostovoljci oz. prostovoljke.
V misijonu sester uršulink v mestu Kobo na severu Etiopije je doslej že delovalo več slovenskih študentov medicine, zdravnikov in medicinskih sester. V salezijanskih tehničnih šolah pa iščejo diplomirane inženirje elektronike.
Za več informacij pišite na: andolsek@gmx.at ali pokličite na tel. 0043 676 8772 8122.