Botrstvo

V Sloveniji je vsem otrokom omogočeno šolanje. Vsi imajo možnost, da gredo v življenje vsaj z osnovno izobrazbo. Marsikje po svetu pa ni tako. Mnogo otrok si v revnih deželah želi v šolo, starši pa zaradi revščine otrok ne morejo vpisati, ne morejo plačati šolnine, ne morejo si kupiti šolske uniforme … Štipendij in pomoči države pri šolanju ni.

Zato smo se odločili, da bomo preko naših misijonarjev na misijonih pomagali otrokom do vsaj osnovne izobrazbe. V program botrstva je tako vključenih preko tri tisoč botrov, ki pomagajo otrokom v državah Afrike, Azije in Južne Amerike.

Možnosti pomoči preko projekta botrstvo delimo v tri sklope: individualno, skupinsko ter pomoč pri nakupu hrane. Pri individualnem botrstvu boter podpira točno določenega otroka ter prejme tudi sliko in podatke le tega. Pri skupinskem botrstvu pa posameznik podpira skupino otrok (razred, vas, okoliš …). Tretji sklop je pomoč pri nakupu hrane (obrok riža na dan, Lakota Etiopija), kjer pomagamo misijonarjem da otrokom in družinam omogočijo vsaj en topel obrok na dan.

Države, kjer poteka botrstvo (za več informacij kliknite na posamezno botrstvo):

Botrstvo Angola21 €/mesec

Botrstvo Brazilija – Corumba21 €/mesec

Botrstvo Brazilija (skupinsko, s. Agata Kociper) – 21 €/mesec

Botrstvo Etiopija 15 €/mesec

Botrstvo Kambodža15 €/mesec

Botrstvo Kamerun21 €/mesec

Botrstvo Madagaskar (skupinsko, Janez Mesec) – 15 €/mesec

Botrstvo Mozambik15 €/mesec

Botrstvo Ruanda15 €/mesec

Botrstvo Samoa15 €/mesec

Botrstvo Senegal15 €/mesec

Obrok riža na dan – vsak dan 5 €/mesec

Lakota Etiopija5 €/mesec

Šolanje bogoslovcev na Salomonovih otokih 10 €/mesec