Misijonska molitvena zveza

KO SE V MOLITVI ZA MISIJONE DARUJEM,
V DUHU PO SVETU POTUJEM,
OD AFRIKE DO AZIJE DESETKO POSREDUJEM,
V MOLITVENI ZVEZI
SVOJO NALOGO IZPOLNJUJEM.

»Molitev in žrtvovanje samega sebe
bodi vir tvoje moči! Iz izkušnje vem,
da s tem orožjem ganemo srca,
mnogo bolj kakor z besedo
… silna je moč molitve«
(Sv. Terezija Deteta Jezusa)

Začetek misijonske molitvene zveze
Zelo sem hvaležen mojemu predhodniku msgr. mag. Tonetu Antonu Pačniku, ki je leta 1999 začel pot misijonske molitvene zveze, ki dobiva vsak dan nove člane in se širi po slovenskem prostoru in zunaj naših meja. Ta družina molilcev šteje danes že več kot 1400 članov vseh starosti. Vesel sem, da so mladi in starejši zvesti člani in vsak dan darujejo molitev in trpljenje za misijone. Tudi misijonarji radi poudarijo, da je molitev izredno pomembna in jim pomaga pri njihovem misijonskem poslanstvu.
Z veseljem nadaljujem to plemenito poslanstvo in se Bogu in Mariji zahvaljujem za vsakega novega člana. Vedno pa mi prihaja v ospredje Pavlova misel, da je potrebno vedno moliti in se ne naveličati. To naj velja kot vodilo za vse člane Misijonske molitvene zveze, da imajo v ospredju molitve številne potrebe naših misijonarjev. To se pokaže tudi na našem rednem srečanju vsako leto po župnijah, v nabirkah, botrstvu in redni molitvi rožnega venca. Pri tem pa številno družino izročam v varstvo zavetnici Misijonske molitvene zveze in misijonarjev, sv. Tereziji Deteta Jezusa in prosim za nove člane, nove misijonske poklice, ker je misijonsko polje veliko, delavcev pa malo. Vesel bom, da se zvezi pridružiš tudi ti …
Jožef Lipovšek, voditelj MMZ


Izpolnite spodnji obrazec, če želite biti del Misijonske molitvene zveze in podpirati naše misijonarje z molitvijo. Vsak član na dom po pošti dobi knjižico z molitvenimi nameni ter misijonski rožni venec.

Misijonska molitvena zveza

Z izpolnitvijo obrazca soglašate s tem, da nam posredujete svoje podatke. Vaše podatke bomo uporabili le za obveščanje v zvezi z Misijonsko molitveno zvezo in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Sending

Naše poslanstvo
Člani se veselimo dela naših misijonarjev, ki delajo na misijonskih poljanah in sejejo seme Božje Besede in Božje dobrote. Njihovo delo bo rodilo sadove, če ga bo spremljala naša zvesta molitev.
Vsak novi član prejme barvni rožni venec v barvah kontinentov. Od ponedeljka do petka molimo vsak dan desetko za določeno celino in kličemo Božjega blagoslova. Darujemo tudi naše trpljenje in vsak dan pomislimo na misijonarje, ki delujejo na tistem kontinentu, za katerega molimo.

Naša zavetnica
Sv. Terezija Deteta Jezusa, karmeličanka, je zavetnica misijonov. Svoje življenje, molitve in trpljenje je darovala Bogu z namenom, da bi bila njena žrtev in molitev kot križ, zasajen v misijonsko celino. S tem je zasadila mnogo križev po celinah in iz teh so zrasle mnoge cvetoče Cerkve v misijonskih deželah.
Po zgledu »male Cvetke«, ki je hodila po »mali poti« želimo tudi člani Misijonske molitvene zveze biti misijonarji.

Misijonski rožni venec
Sestavljen je iz petih barv – vsaka desetka je druge barve in prestavlja določeno celino, za katero molimo. Od ponedeljka do petka zmolimo vsak dan po eno desetko in jo namenimo za ljudi in misijonarje v tistem delu sveta.

Ponedeljek – zelena barva desetke – molimo za Afriko
Torek – rdeča barva desetke – molimo za Ameriko
Sreda – bela barva desetke – molimo za Evropo
Četrtek – modra barva desetke – molimo za Avstralijo in Oceanijo
Petek – rumena barva desetke – molimo za Azijo