MOLIMO ZA UKRAJINO

MMZ_logoVabimo vas, da vsi skupaj molimo za naše brate in sestre v Ukrajini, ki doživljajo nemir v srcih in na ulici …

Spoštovane sestre in bratje v Kristusu!

Po pretresljivi vsebini sester Marte, Jožice in Barbare iz Ukrajine, sem se odločil, da prosim za verigo molitve v našem slovenskem narodu. Pri tem mi prihaja na misel tisti prizor, ko je Peter odsekal uho služabniku velikega duhovnika, Malhu. Jezus pa ga je zavrnil z besedami: “Spravi meč v nožnico … kdor se z mečem vojskuje, bo z mečem pokončan!” (prim. Mt 26,51-54). Zato je zdaj milostni trenutek, da vzamemo v roke rožni venec in pomnožimo molitev za naše brate in sestre v Ukrajini, ki doživljajo nemir v srcih in na ulicah. Prošnja sester naj odpre naša srca, da z gorečo in srčno molitvijo pomagamo, saj molitev dela čudeže ljubezni in lahko ustavi nasilje.
Zaupajmo v moč molitve, mogočno priprošnjo Božje Matere Marije in nadangela Mihaela.
Zato Vas prosim za molitev, da pomagamo k prenehanju nasilja in k iskanju miru v Jezusu Kristusu. Naj Bog pokaže svoje usmiljenje in svojo ljubezen.
Jožef Lipovšek, voditelj Misijonske molitvene zveze


Dragi vsi, ki prejemate obvestila!
Pred nekaj tedni smo vas že prosile za molitev za mir. Stanje v državi je bilo napeto, vendar ni bilo človeških žrtev. Ljudje na ulicah vztrajajo že dva meseca, predsednik pa jih ne sliši. Zadnje dni smo priča krvavim spopadom med specialno policijo in ljudmi, zaradi česar je umrlo 5 ljudi. Danes so se predstavniki opozicije pogovarjali s predsednikom, vendar brez uspeha. Je velika nevarnost, da ponoči ljudi policija na silo razžene. Opozicija je dala predsedniku 24 ur za razmislek. Zelo se bojimo, da se bodo ponoči ali jutri začeli ostri boji, ki se bodo končali z mnogimi žrtvami. Znova vas zelo prosimo za molitev, da bi nam Bog pomagal razvezati težko situacijo. Ljudje so nad obstoječo vlado in novimi “zverinskimi zakoni” tako razočarani, da so pripravljeni tudi umreti, kajti tako živeti ne morejo več. V vseh cerkvah molijo za mir. Prosimo, pomagajte nam in našemu narodu. Naj Bog pokaže svojo moč.
s. Marta, s. Jožica, s. Barbara