Kako lahko pomagam

logo_misDar za misijone in misijonarje

Če želite darovati za misijone oziroma za točno določen namen, prosim izpolnite spodnji obrazec in poslali vam bomo položnico. Hvala! Če ne želite položnice, so TUKAJ vsi potrebni podatki za nakazilo.

Dar za misijone in misijonarje
Lahko označite eno ali več polj.
Če ni med zgornjimi možnostmi, napišite tukaj.
Zgoraj vpisane podatke bomo uporabili samo za namen, za katerega ste se prijavili. Vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in ne uporabili v namene trženja oz. oglaševanja.
Sending


Botrstvo

Prestopiti šolski prag so za marsikaterega otroka na svetu še vedno nedosegljive sanje. S pomočjo slovenskih botrov približno 3800 otrokom iz Angole, Brazilije, Etiopije, Kambodže, Madagaskarja, Malavija, Mjanmara, Paragvaja in  Zambije omogočamo osnovno izobraževanje. Otroci, ki so vključeni v program, imajo plačano šolnino, šolsko uniformo, malico in šolske potrebščine. Če želite tudi Vi postati boter/ra, izpolnite ta  OBRAZEC.


MMZ_logoMolitvena zveza

Pomoč misijonarjem ni samo materialna ampak je lahko tudi duhovna. Vsaka molitev namenjena za misijone, našim misijonarjem daje moč za njihovo delo in vliva upanje tudi v najtežjih trenutkih. Želite misijonarjem pomagati z molitvijo? Več …


Namenitev dela dohodnine za Misijonsko središče

Zakon o dohodnini omogoča, da del odmerjene dohodnine namenite za delovanje nevladne organizacije po vaši izbiri, pri čemer bo vaša dohodnina ostala nespremenjena! Gre za del dohodnine, ki ga država namenja nevladnim organizacijam, vsakemu državljanu pa omogoča, da podpre želeno organizacijo. Zavezanci imamo možnost, da sami odločimo, komu namenjamo do 0,5 %. Izpolnjen OBRAZEC lahko pošljete na pristojni davčni urad, lahko pa tudi na naslov MSS, v kolikor ne veste, kateri davčni urad je pristojen za vas.


Akcije

Preko celega leta pripravljamo različne akcije s katerimi zbiramo denar za misijonarje po svetu. Naše redne akcije so: Adventna akcija, Trikraljevska akcija, MIVA pri katerih lahko sodelujete v župnijah. Občasno skupaj z radiem Ognjišče pripravljamo Pustno sobotno iskrico. Zelo hitro pa se odzovemo tudi na razne naravne nesreče, ki prizadanejo misijonska območja in zanje zbiramo denar za pomoč.
Pomagate nam lahko finančno, fizično ali pa pri pripravi gradiv za posamezne akcije. Vsake pomoči bomo veseli.


Projekti

Misijonarji letno izvedejo preko petdeset različnih projektov. Nekateri izmed njih so podprti tudi s strani Ministrstva za zunanje zadeve RS.
Vsake dve leti pa pripravljamo tudi Misijonsko vas, kjer predstavimo delo naših misijonarjev. Misijonska vas je odprta za vse obiskovalce, imamo pa vodene predstavitve za šole, župnije in večje skupine. Ker je to velik projekt, potrebujemo tako prostovoljce, kot tudi finančno pomoč. V kolikor želite sodelovati pri pripravi Misijonske vas, nam pišite na naš elektronski naslov. Veseli bomo!