Vabilo Kurešček-flyer2

Podelitev misijonskega križa Rajku in Ani Špehar Vrtin

Z veseljem sporočamo, da se konec julija odpravljata v misijone dva nova laiška misijonarja, zakonca Rajko in Ana Špehar Vrtin. Za eno leto odhajata v Brazilijo v inšpektorijo sester salezijank Sao Paulo, kjer deluje tudi slovenska sestra Metka Kastelic.

Podelitev misijonskega križa bo v nedeljo, 14. julija, ob 16.00 uri na Kureščku. Ob 15. uri bo molitvena ura.

Veseli bomo, če se ob tej priložnosti prijatelji misijonov srečamo na Kureščku in misijonarja z molitvijo pospremimo na misijonsko pot.

Prisrčno vabljeni!

Kratka predstavitev

Zakonca Rajko in Ana Špehar Vrtin prihajata iz Bele Krajine. Rajko prihaja iz vasi Dolenji Suhor pri Vinici, Ana pa iz Doblič v župniji Črnomelj. Oba sta odraščala na manjši kmetiji, in s tem v družini pridobila delovne navade ter se naučila odgovornosti ter skromnosti. Poročila sta se leta 2016, leto pozneje sta se zaradi službe in študija preselila sprva v Maribor, nato na Vrhniko. Rajko je ob delu zaključil strojno fakulteto, Ana pa pedagogiko Montessori. Oba delata v svojih poklicih.

Po poroki sta skupaj začela intenzivno krščansko življenje. Zelo rada se udeležujeta romanj (tudi pomoč pri vodenju le teh), duhovnih vaj, Stične mladih in Svetovnih dni mladih, pomagata kot prostovoljca pri YoungCaritas, na taborih slepih in slabovidnih ter zadnje leto na duhovnih vajah za prvoobhajance in birmance pri sestrah Hčerah Marije Pomočnice. Na svoji poti sta srečala različne misijonarje (predvsem p. Ernest Benko) in njihova pričevanja so ju vzpodbudila in navdušila, da sta tudi sama začela premišljevati o misijonski poti. Ana ima izjemno lepe spomine na duhovne vaje pri pripravi za birmo, katere je vodil (takratni kaplan), sedaj misijonar Janez Mesec (posejano seme je počasi vzklilo in dozorelo). Tako sta se januarja 2023 pridružila skupini Sled v okviru Misijonskega središča Slovenije, kjer sta se eno leto in pol pripravljala za poslanstvo laiških misijonarjev. V misijonih želita še bolj služiti Bogu ter se mu zahvaliti za vse, kar prejemata.

Po skupni molitvi in razločevanju se je pokazala možnost, da se konec julija 2024 odpravita za eno leto kot laiška misijonarja v Brazilijo na pomoč k sestram Hčeram Marije Pomočnice, salezijankam, v inšpektorijo Sao Paulo, kjer deluje tudi slovenka s. Metka Kastelic. Zadnje mesece sta se v pripravi na misijonsko pot preselila v Marijino hišo ob svetišču Marije kraljice miru na Kurešček. V Marijinem objemu z dušo, srcem in veseljem prostovoljno pomagata po svojih najboljših močeh.

Podelitev misijonskega križa bo v nedeljo, 14. julija 2024, ob 16. uri pri Kraljici miru na Kureščku. Somaševanje bo vodil škof msgr. dr. Franc Šuštar. Ob 15. uri bo molitvena ura za misijone. Po podelitvi bo agape in druženje. Prisrčno vabljeni.