20240422_142217

Misijonska razstava roma na Koroško

Že mnogo krajev je obiskala naša potujoča misijonska razstava, ki roma po slovenskih krajih že od izrednega misijonskega meseca oktobra 2019.

V ponedeljek, 22. aprila 2024, smo jo sodelavci MSS preselili na novo lokacijo. Poslovili smo se v Leskovcu pri Krškem, kjer so nas gostili zadnjih nekaj mesecev. Razstava je svoje 20. domovanje tokrat dobila na zgornjem Koroškem v župnišču na Kapli na Kozjaku. Sprejel nas je župnik Jože Motaln, ki je tudi škofijski animator za misijone v mariborski nadškofiji, ter njegovi zvesti sodelavci ključar in katehistinja.

Razstava na 17 panojih prikaže seznam in misijonske postaje preko 600 slovenskih misijonarjev od leta 1327 do danes. Dopolnjuje jo 8 vitrin z izdelki, ki so jih misijonarji prinesli z vseh celin sveta. Predstavljene pa so tudi najpomembnejše akcije Misijonskega središča Slovenije (Trikraljevska akcija, MIVA, Adventna akcija, Misijonska molitvena zveza, Misijonska nedelja …).

Že v ponedeljek so si razstavo ogledali veroučenci, ki so prišli k uram kateheze. V naslednjih mesecih pa bo na voljo župljanom in vsem drugim obiskovalcem.