Poslovil se je nekdanji misijonar Vincenc Poljanšek

V soboto zjutraj, 17. februarja 2024, je v 83. letu življenja prestopil prag večnosti salezijanec brat Vincenc Poljanšek.

V torek 20. februarja 2024 bo pokojni od 10. ure ležal v cerkvi sv. Martina na Trsteniku, kjer bo ob 15.00 pogrebna sv. maša in nato pogreb.

Kratek življenjepis:
Vilko Poljanšek se je rodil leta 1941 v Selah pri Kamniku. Izšolal se je za mizarja. K salezijancem je stopil leta 1971 in kot redovniški brat napravil večne zaobljube leta 1978. V misijone je odšel konec leta 1997 na povabilo misijonarja Danila Lisjaka. Najprej je štiri leta deloval v Rukago v Burundiju skupaj s salezijanci Danilom Lisjakom, Jožetom Mlinaričem in Avgustom Horvatom. Delal je v mizarski delavnici in šoli, kjer je mlade fante učil mizarstva, oni pa njega njihovega jezika. V štirih letih v Burundiju je opremil kar nekaj objektov od šol, bolnic, kapel in cerkva. Po štirih letih (leta 2001) je skupaj z Danilom Lisjakom odšel v Kongo in tam ostal 5 let. Od tam je leta 2006 odšel v Ruando v kraj Butare, kjer je deloval do 31. 5. 2018, ko se je vrnil domov zaradi zdravstvenih težav. Ves čas je delal v mizarskih delavnicah, kjer je mlade učil mizarskega poklica. Večino dneva je preživel v delavnici. Njegovo delo je bilo oznanjevanje veselega oznanila po vzoru svetega Jožefa delavca, oziroma Jezusa Kristusa v Jožefovi nazareški delavnici.

Več si lahko preberete na spletni strani Don Bosko Slovenija.

Priporočamo ga v molitev. Naj počiva v miru.