Pustna sobotna iskrica 2024

Na Radiu Ognjišče so v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije pripravili dobrodelno akcijo Pustna sobotna iskrica, na kateri so zbirali sredstva za otroke v Ugandi in misijon Rwentobo. Doslej smo zbrali preko 130.000,- EUR. Hvala za vse vaše darove.

Otroci v Ugandi si želijo novo šolo. S. Urša Marinčič pripoveduje: »Bila sem na obisku pri družini v našem naselju. S starši smo sedeli pod drevesom pred hišo, tako kot je običajno pri nas, in se pogovarjali. Otroci so tekali okrog in se igrali. Ko se naenkrat pri meni ustavi dvoletni Mesiah, se nasloni na moja kolena, me pogleda in z žarečimi oči reče: “Sestre mi boste zgradile mojo šolo.” Obrne se na peti in se že igra naprej. Mama se začne smejati in mi razloži, da so pred časom šli mimo našega misijona. Oče mu je takrat razložil, da bodo tu sestre gradile šolo in da bo tudi on hodil vanjo. Od takrat naprej vsakič, ko gredo mimo, mali pove, da bodo tu sestre gradile šolo zanj. Tudi starši že komaj čakajo in se veselijo, da bodo imeli možnost kvalitetnega šolanja in dobre krščanske vzgoje, ki bo otrokom pomagala odpreti vrata v lepšo prihodnost.«

Več odzivov je objavljenih na spletni strani Radia Ognjišče.

Vaš dar lahko še vedno nakažete na:

Misijonsko središče Slovenije
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana

račun: SI56 0201 4005 1368 933
koda namena: CHAR

namen nakazila: PSI 2024 – Uganda
referenca: SI00 249214

Lahko pa tudi izpolnite spodnji obrazec ali pokličete v Misijonsko središče Slovenije (01/300-59-50) in Vam pošljemo položnico.

Pustna sobotna iskrica
Elektronsko pošiljanje položnice oz. podatkov za plačilo
Sending