Misijonska nedelja, video in obisk Pedra Opeke 2023

Pred letošnjo Misijonsko nedeljo dodajamo še nekaj obvestil.

  • Video za Misijonsko nedeljo
Misijonski video Papeških misijonskih družb 2023

V pripravi na Misijonsko nedeljo smo Papeške misijonske družbe v sodelovanju po celem svetu pripravile misijonski video k letošnjemu geslu. V njem tudi letos sodeluje nekaj slovenskih misijonarjev. Jih prepoznate? Video s slovenskimi podnapisi je objavljen na tej povezavi na youtube kanalu Misijonskega središča Slovenije. Vabljeni k ogledu. Prav tako vas vabimo, da video predvajate pri različnih skupinah oz. na Misijonsko nedeljo pred ali po sveti maši, kjer imate to možnost.

  • Osrednje praznovanje v Dornberku

Osrednje praznovanje Misijonske nedelje bo potekalo v nedeljo, 22. oktobra, popoldne v Dornberku. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 sveta maša. Duhovnike prosimo, da s seboj prinesejo albo in zeleno štolo. Letos se bomo posebej spomnili tamkajšnjega rojaka, misijonarja Ernesta Sakside, ki je v Braziliji postavil veliko socialno ustanovo Don Boskovo Deško mesto. Letos obhajamo 10. obletnico njegove smrti. Njegovemu liku bo posvečen tudi letošnji adventni koledar za otroke, ki ga boste prejeli na novembrski dekanijski konferenci.

  • Obisk Pedra Opeke v domovini

Izredno smo se razveselili informacije, ki je prišla pred nekaj dnevi, da po daljšem času ponovno prihaja na obisk v domovino misijonar Pedro Opeka. V Sloveniji se bo zadrževal prve dni decembra. Program javnih dogodkov se še oblikuje in ga bomo pravočasno objavili na različnih medijih. Spremljajte informacije.

  • Zahvala za podporo in molitev

V imenu slovenskih misijonarjev, Misijonskega središča Slovenije in Papeških misijonskih družb se zahvaljujemo za podporo, ki jo vsa leta izkazujete do misijonarjev in misijonskega dela Katoliške Cerkve po svetu. Misijonarji in misijonarke se ob vsakem obisku zahvaljujemo najprej za molitev v zaledju, ki jim zagotavlja duhovno moč, seveda pa tudi za materialne darove, brez katerih ne bi mogli poskrbeti za vse, kar potrebujejo sami in njihove skupnosti. Oboje, molitev in materialna pomoč, so pomembni, da lahko rodovitno opravljajo svoje poslanstvo. Hvala zato vsem podpornikom, ki na tak ali drugačen način podpirate slovenske misijonarje. Bog vam poplačaj.

Lepo praznovanje Misijonske nedelje želimo vsem!