Srečanje misijonarjev letos v Črenšovcih

V soboto, 24. junija, je potekalo že tradicionalno srečanje misijonarjev v domovini. Srečanja so se udeležili sedanji in nekdanji misijonarji ter drugi, ki kakorkoli živijo in dihajo z misijoni, med katerimi so pripravniki za bodoče laiške misijonarje v skupini SLED, prostovoljci projekta POTA, škofijski in dekanijski animatorji za misijone. Srečanje se je začelo s sveto mašo. Somaševanje je vodil in nagovoril soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf. Škof je po mašo blagoslovil tudi novi MIVA kombi, ki je namenjen salezijanski skupnosti v Podgorici v Črni Gori. Tam bo služil za podporo pastorali mladine. V zahvalo za to pomoč se nam je pridružil tudi inšpektor salezijanske skupnosti v Sloveniji Marko Košnik.

Srečanje misijonarjev smo nadaljevali s pogovorom, kjer sta nas ponovno nagovorila škof Peter Štumpf, ravnatelj Misijonskega središča Slovenije Matjaž Križnar ter predstavnik MZZ Andrej Šter. Vsak udeleženec srečanja pa je na kratko predstavil svojo misijonsko pot in aktualne novice. Sledilo je skupno kosilo, ki so ga v župnišču pripravile skrbne gospodinje iz Črenšovec. Po obedu pa smo se zapeljali še do reke Mure in jo prečkali s Tinekovim brodom. Gospodar nam je razložil sistem vodnega pogona in nas ob koncu ponovno počastil z značilno prekmursko gostoljubnostjo.

Vsa zahvala za odlično pripravljeno in izpeljano srečanje misijonarjev gre domačemu župniku in škofijskemu animatorju za misijone Zoranu Caru. Zbralo se nas je kar lepo število teh, ki smo povezani z misijoni, tako da smo imeli priložnost poklepetati med seboj, si podeliti svoje izkušnje in tudi slišati, kaj vse dobrega delajo naši misijonarji po svetu.