Majsko srečanje skupine Sled

V soboto, 20. maja, so se ponovno zbrali člani skupine Sled, tokrat v nekoliko manjši zasedbi, tako da so skupino reševale tri nadobudne članice skupine, ki so prisluhnile nekdanji laiški misijonarki Ani Bašelj.

Ana je spregovorila o vzponih ter padcih odhoda v misijone in prihoda domov. Bodoče laiške misijonarke se zavedajo, kaj vse za seboj prinese odhod, kaj vse je potrebno pripraviti, s čim se bodo in se soočajo, ko je odhod predviden za dlje časa.

Tako je pogovor hitro stekel in Ana je ugotovila, da dekleta dobro razmišljajo in se resno pripravljajo na svoj korak. Naloga je bila težja, ko je bilo treba razmisliti o prihodu nazaj … Težko je o tem razmišljati že zdaj, ko se šele pripravljajo na odhod. A tudi tu smo premagali začetne zadrege in prazne misli ter našteli kar nekaj točk, ki se jih moramo dotakniti in o njih spregovoriti. Srečanje je kar prehitro minilo, saj je bila Ana zelo zanimiva sogovornica in je z nami delila tudi nekaj čisto praktičnih napotkov in težav, s katerimi se je soočala na svoji misijonski poti. Hvaležni smo za to zanimivo, poučno srečanje skupine Sled in se že veselimo prihodnjega.