08-1

Misijonski delovni tabor v Braziliji

Misijonsko središče Slovenije letos organizira prostovoljski delovni tabor v Braziliji.

Na nas se je obrnila slovenska misijonarka s. Metka Kastelic, ki skrbi za misijon sester salezijank v kraju Itapevi pri Sao Paulu v Braziliji.

Sestra prosi, da bi ekipa prostovoljcev iz Slovenije pomagala urediti okolico misijona, ki se je v zadnjih letih na nekaterih mestih zarasla z bujnim brazilskim rastlinjem. V prvi vrsti želimo popraviti/postaviti ograjo okrog misijona, osvoboditi, očistiti in prepleskati dve zaraščeni hiški, položiti nekaj ploščic in še in še. Tokratni tabor bo namenjen predvsem fizičnemu delu, obenem pa bomo spoznavali tamkajšnje ljudi in navezali stik tudi za možno kasnejše sodelovanje.

Delovni tabor bo potekal v avgustu 2023 v dolžini okvirno treh tednov. Od prostovoljcev pričakujemo dobro voljo, skupinskega duha in nekaj delovnih navad. Poleg tega si bodo prostovoljci sami krili stroške letalske vozovnice (cca. 1500€). Sestre salezijanske bodo poskrbele za nastanitev in hrano (spanje na blazinah v spalnih vrečah), Misijonsko središče Slovenije pa bo pokrilo materialne stroške akcije (orodje, gradbeni material itd.). Za Brazilijo ni potrebna viza, prav tako za ta del Brazilije niso obvezna posebna cepljenja. Predvsem vabimo prostovoljce, ki so že presegli starostno omejitev programa POTA.

Uvodni informativni sestanek za delovni tabor bomo imeli v torek, 9. maja, ob 17.00 v pisarni Misijonskega središča Slovenije (Kristanova ul. 1, Ljubljana). Interesente prosimo, da nam že pred tem pošljejo svojo informativno prijavo na naslov missio@rkc.si ali nas pokličejo na tel. 041 828 613 (Janko). V prijavi navedite:

  • ime in priimek,
  • starost,
  • izobrazbo,
  • izkušnje z (mednarodnim) prostovoljstvom in delovne izkušnje,
  • morebitne osebne omejitve in
  • kratek opis, zakaj se zanimate za pomoč v misijonih.

Če ste še v dvomih glede udeležbe in če imate dodatna vprašanja, se lahko obrnete na nas na zgornje kontakte.

Prosimo, da posredujete to sporočilo tudi drugim, za katere veste, da bi jih tako prostovoljstvo zanimalo.

Misijonsko središče Slovenije