OBISK KOLEDNIKOV PRI PREDSTAVNIKIH OBLASTI

V četrtek, 5. januarja, dan pred praznikom Sv. Treh kraljev smo v Misijonskem središču gostili skupino kolednikov iz Župnije Črenšovci. Kot vsako leto smo tudi tokrat obiskali predstavnike oblasti, čeprav v malce okrnjeni obliki zaradi pogreba papeža Benedikta XVI.

Zjutraj so se koledniki po dolgi poti iz Prekmurja najprej ustavili v Misijonskem središču ter se pripravili na koledovanje. Nato smo skupaj odšli proti Parlamentu in na poti prejeli veliko veselih pogledov in nasmehov ter komentarjev: “O, poglejte kolednike”. V Državnem zboru nas je sprejela ga. mag. Urška Klakočar Zupančič, ki je kolednike lepo nagovorila in tudi poudarila pomen koledovanja na Slovenskem. Zahvalila se je kolednikom za obisk in pohvalila tudi to, da so kolednico povedali v njihovem narečnem jeziku – Prekmurščini.

Državni zbor in predsednica DZ ga. mag. Urška Klakočar Zupančič

Po obisku v Državnem zboru smo odšli na Nadškofijo Ljubljana, kjer nas je sprejel ljubljanski škof msgr. Franc Šuštar. Kolednikom se je zahvalil, da so na Nadškofijo prinesli blagoslov in veselo oznanilo ter pohvalil njihovo zagnanost, sodelovanje in pripravljenost pomagati misijonom tudi na tak način.

Nadškofija Ljubljana

Okrepljeni s spodbudnimi besedami smo obiskali še Založbo Družina, Slovensko karitas ter Škofijsko karitas Ljubljana, svoje koledovanje pa zaključili še z obiskom Radia Ognjišče.

Založba Družina
Slovenska Karitas