TRIKRALJEVSKA AKCIJA 2022-23

Dragi koledniki! Koledovanje ali Trikraljevska akcija postaja tradicionalna tudi na slovenskih tleh.

Nešteto otrok, mladine in starejših je v minulih letih stopalo po tej poti petja, molitve, veselja, druženja – prinašanja voščil in blagoslova ob praznikih in v novem letu. Koledniki so bili vedno prinašalci veselja in povezovalci župnije. Veselje, ki se širi po vsej fari, seže preko meja Slovenije v daljne kraje, kjer zaradi revščine in zaostalosti, preganjanja in bolezni, stiske in osamljenosti ni vedno tako prijetno, kot je to lahko pri nas. Zato je tako pomembno veselje, ki povezuje med seboj skupino kolednikov, domačo župnijo in misijonske dežele. Koledniki s svojo dobro voljo in požrtvovalnostjo dajete plemenit zgled vesele ljubezni in vabite k dobroti do vseh ljudi, posebej do osamljenih, ponižanih, do tistih, ki so na robu družbe. Trikraljevska akcija tako postaja vesela in učinkovita pomoč pri reševanju največjih stisk v misijonskih deželah. V tej temi revščine živijo s preprostimi ljudmi tudi naši misijonarji. Ravno oni so v teh dneh hvaležni vsem pogumnim kolednikom, ki jim ne bo žal napora, ki se ne bodo bali mraza, ki jim ne bo nerodno stopiti od hiše do hiše … Misijonarji se zavedajo, da molitev domovine in dobrota ljudi – posebej ob Trikraljevski akciji – pomaga uresničevati tako potrebne projekte za pomoč otrokom in mladini.

Tudi letos smo za kolednike pripravili gradivo ob Trikraljevski akciji, ki ste ga v preteklih dneh verjetno že vsi prejeli na župnije. Če kdo potrebuje še kakšno dodatno gradivo, naj nam sporoči, tako da lahko še pravčasno pošljemo.

Dragi dobrotniki, vam pa se že vnaprej zahvaljujemo, ker boste z veseljem sprejeli kolednike v svoje domove in ker boste z vašim darom podprli projekte naših misijonarjev, ki so vam resnično iz srca hvaležni za vso vašo podporo in pomoč.

Z letošnjo Trikraljevsko akcijo bomo skušali podpreti te projekte misijonarjev:


Darove za Trikraljevsko akcijo lahko nakažete na:

Misijonsko središče Slovenije
Kristanova 1, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 0201 4005 1368 933
koda namena: CHAR
BIC banke: LJBASI2X

namen nakazila: Trikraljevska akcija
referenca: SI00 249300