Adventni koledar_2022

ADVENTNI KOLEDAR 2022

Leto je naokoli in ponovno vstopamo v adventni čas. Po starodavnem izročilu Cerkve je advent čas priprave, pričakovanja, hrepenenja in miru.

Spominjamo se Jezusovega prvega prihoda na svet pred več kot dva tisoč leti v Betlehemu v Judeji in pričakujemo njegov drugi prihod, ko bo prišel v svoji slavi in ga bo vsakdo prepoznal v svojem srcu. Ta Adventni koledar nas vabi, da poleg zunanjih stvari pripravimo tudi našo notranjost na veselo praznovanje božiča.
Vabimo vas, da si v adventnem času vzamete vsak dan nekaj trenutkov za umiritev od dnevnih obveznosti in od zunanjega hrupa »veselega decembra«. Z našimi zgodbami vam želimo pomagati, da skupaj kot družina posvetite nekaj minut branju, premišljevanju in skupni molitvi.
Rdeča nit letošnjega Adventnega koledarja je molitev otrok za otroke; molitev, ki nas povezuje z Bogom in podpira delo naših misijonarjev. V prvem delu koledarja bomo predstavili življenje mlade Francozinje blažene Pauline-Marie Jaricot, ki je v začetku 18. stoletja v Lyonu ustanovila več prepoznavnih misijonskih pobud. Njena Družba za širjenje vere se je razširila po vsem svetu in danes deluje kot ena najpomembnejših Papeških misijonskih družb. V drugem delu koledarja bomo njeno življenje in delo povezali s pričevanji slovenskih misijonarjev, ki delujejo po svetu. Poslali so zgodbe, kako oni danes v misijonih molijo z otroki in kako jim molitev pomaga pri njihovem misijonskem delovanju.
Poleg molitve in duhovne podpore smo poklicani tudi h konkretnim dejanjem pomoči do bližnjega. Ker večina od nas ne more oditi v misijone, lahko našim misijonarjem najlažje pomagamo s finančnimi darovi. K tej solidarnosti vabimo tudi otroke v Sloveniji. Vsak dar je dragocen, četudi je samo malo drobiža. Pomembno je, da darujejo z veseljem in z mislijo na otroke v misijonih. Sredstva adventne akcije »otroci za otroke« se razdelijo na svetovni ravni za projekte, namenjene otrokom v misijonih.

Dragi starši in vsi bralci Adventnega koledarja, želimo vam bogato doživet adventni čas in veliko veselja ob prebiranju naših zgodb. Jezus Kristus, ki je za božič prišel na svet, naj se dan za dnem rodi tudi v vaših srcih in družinah.