MISIJONSKA NEDELJA – “Vi boste moje priče!”

Papež Frančišek je v letošnji poslanici za Misijonsko nedeljo oz. svetovni misijonski dan izpostavil, da je Cerkev po svoji naravi misijonska in vabi vse nas, da pričujemo za Kristusa.

Kako misijonarji po vsem svetu pričujejo za Kristusa, si lahko pogledate v spodnjem videu, ki so ga pripravili v Missio Malta.

Obenem je papež še dodal, da je letošnje leto posebno, saj praznujemo kar nekaj pomembnih okroglih obletnic: Mineva namreč 400 let, odkar je bila ustanovljena nekdanja Kongregacija za širjenje vere, 200 let od ustanovitve Družbe za širjenje vere in 100 let, odkar je bila ta družba, skupaj z Družbo svetega otroštva in Družbo svetega Petra apostola, povzdignjena v »papeško« družbo. Ustanoviteljica Papeške Družbe za širjenje vere Pauline-Marie Jaricot je bila 22. maja v Lyonu razglašena za blaženo.

Vabimo, vas da se na Misijonsko nedeljo spomnite vseh slovenskih misijonarjev po svetu in tudi vseh tujih misijonarjev, ki delujejo v misijonskih deželah, seveda pa ste v nedeljo lepo vabljeni na osrednje praznovanje Misijonske nedelje v Župnijo Rogaška Slatina. Ob 15. uri bo molitvena ura s pričevanjem slovenskih misijonarjev, ki so trenutno v domovini. Ob 16. uri bo slovesna sveta maša, pri kateri bosta prepevala otroški in mešani pevski zbor iz domače župnije. Somaševanje duhovnikov bo vodil celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž.