KLIC V SILI – MADAGASKAR

Misijonar Tone Kerin, ki deluje na Madagaskarju v kraju Befotaka in je trenutno doma, je danes izvedel žalostne novice z njegovega misijona. Take lakote in žalosti ne pomni, zato se obrača na vaša dobra srca za pomoč.

Takole piše: »S solzami v očeh, nemočen in žalosten sporočam bolečo vest, da v moji fari, kjer delam, ljudje umirajo od lakote. Prvič se je to zgodilo, da res nimajo nič za jesti.  Obračam se na dobra srca, da bi pomagali, kolikor pač morete, da bi zajezili to ‘strašno bolezen’ – lakoto, ki se šopiri po moji fari. Bog naj povrne vsakemu, ki bo to prošnjo v sili in joku razumel. Pomoč potrebujemo že danes.«

Prav tako se s prošnjo za pomoč oglaša misijonar Janez Krmelj, ki deluje v Ampitafa. Prosi za pomoč za kraj Matanga, kjer pravi, da je še veliko hujše kot na področju, kjer on deluje. Trenutno še vedno pregledujejo otroke, da ugotovijo stopnjo podhranjenosti.

Janez Krmelj pravi, da ljudje namesto riža, da vsaj nekaj pojedo, jedo žaganju podobno hrano, pridobljeno iz rastline Vodibia. To je močvirska rastlina, ki ima veliki čebuli podobno grenko vsebino. Je zelo grenka, pekoča snov, ki jo ljudje uživajo le za polnjenje želodca, sicer pa je njen učinek zdravju škodljiv. Ljudje po več tednih uživanja te hrane dobijo zatekline po nogah, kar pelje v izčrpanost in smrt. Prav zato še toliko bolj prosi za pomoč pri nakupu hrane, da ljudje ne bi posegali po tej rastlini.

izkopavanje rastline Vodibia
izkopavanje rastline Vodibia

Darove za lačne na Madagaskarju lahko nakažete na:

Misijonsko središče Slovenije
Kristanova 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0201 4005 1368 933
Koda namena: CHAR, BIC banke: LJBASI2X
Namen nakazila: dar za lačne na Madagaskarju
Referenca: SI00 249004

Ali pa izpolnite spodnji obrazec in vam bomo poslali položnico.

Madagaskar – pomoč lačnim
Sending

vir fotografij: Facebook, Janez Krmelj