PSI_2022

ZAHVALA OB PUSTNI SOBOTNI ISKRICI

V soboto 26. februarja je potekala dvajseta Pustna sobotna iskrica. Potekala je v razmerah, ko se zdi, da se je svet obrnil na glavo. Zagotovo nas vse v tem trenutku najbolj zadeva vojna v Ukrajini in bližajoči se val beguncev. A kljub vsemu slovenski človek ni pozabil na ljudi Tretjega sveta, za katere zdi, da so v teh zelo neugodnih razmerah –  in za nas tudi bolj neposrednih – še bolj oddaljeni kot sicer. Znesek letošnje `iskrice` znaša preko 175.000 € in ne odstopa mnogo od rekordnega zneska lanske `iskrice`.

Darovi letošnje Pustne sobotne iskrice so namenjeni otrokom v Mozambiku, kjer je dolga leta delovala naša misijonarka s. Zvonka Mikec. V kraju Namaacha, na jugu Mozambika, bodo sestre salezijanke v misijonu Marije Pomočnice, v okviru katerega je tudi šola z več kot 1.500 otroki, z zbranimi darovi zgradile obednico, pokrit večnamenski prostor. Tam bodo otrokom nudile kakovosten obed, ki ga bodo lahko delile ravno po zaslugi izkupička letošnje Pustne sobotne iskrice. Revščina je žalosten del vsakdana premnogih afriških ljudi. Velikokrat se žal zdi, da otroci v šolo prihajajo predvsem, da dobijo kos kruha. Z zbranimi darovi bodo tako sestre zagotovo omilile lakoto, katere največje žrtve so prav najmlajši. Otroci imajo glavobole, bolečine v trebuhu, kar je vse posledica pomanjkanja hrane.

Iskrena hvala zato vsem, ki ste v teh resnično neugodnih časih svoj pogled usmerili »onkraj« in izkazali živo misijonarsko ljubezen in dobroto otrokom v stiski. Bog vam obilno povrni.

Naj na tem mestu priložimo še zahvalo s. Zvonke:

Spoštovani,
Naj se vam vsem iz srca zahvalim … saj veste za kaj … JA sobotna iskrica … da ste nas izbrali kot projekt in da je vse tako lepo in BOGATO uspelo … kar ne verjamem … četudi nisem nikoli dvomila o velikodušnosti mojega dragega naroda, naših dobrih ljudi.
Res iz srca HVALA – KHANIMAMBO – MUITO OBRIGADA …. za ta dar, ki bo prinesel veliko radost vsem nam in posebno se našim najmanjšim v Mozambiku.
Tudi sestre iz Mozambika so se mi že na razne načine oglasile in naročile naj se v njihovem imenu zahvalim, in povem da  ste med tistimi velikimi dobrotniki za katere vsak dan molimo v naših skupnostih, v Namaachi pa še posebej tudi z našimi otroci in deklicami v Internatu.
Hvala vsem darovalcem … Bog plačaj. Tudi jaz vam zagotovim moj molitveni spomin. Vsem vam želim lep, bogat, milosti poln Postni čas v katerem nas tudi papež Frančišek povabi naj se ne utrudimo delati dobro … vsem in z vsemi … to je prav naše in vaše misijonsko delo. Kako lepo!!!
HVALA, HVALA, HVALA!!!
Prisrčen pozdrav, sestra Zvonka Mikec

Več: https://radio.ognjisce.si/sl/247/utrip/34393/video-jubilejna-20-psi-znova-spodbudila-dobroto-zbrali-smo-vec-kot-175000-evrov-bog-povrni.htm

https://radio.ognjisce.si/sl/247/komentarji/34413/hvala-obrigada-khanimambo.htm