TRIKRALJEVSKA AKCIJA 2021/22

Adventni in božični čas sta zelo misijonsko obarvana – vsaj kar se tiče misijonske animacije naših otrok. Če je adventni čas, čas umirjenega, spokornega, predvsem pa veselega pričakovanja, je božični čas, čas veselja in `akcije`. Vezni člen in vrhunec obeh pa seveda predstavlja božič, praznik rojstva Jezusa Kristusa.

V letošnjem adventnem času se otroci z zgodbicami Adventnega koledarja o p. Mihu Drevenšku, misijonarju v Zambiji, pripravljajo na skorajšnji božič, predvsem pa na to, da bi se Jezus rodil v njihovih srcih. Seznanjajo se z njegovim življenjem, z življenjem misijonarja, ki mora biti življenje prav vsakega kristjana. Papež Frančišek namreč pravi, so »okolja, ki so potrebna evangelizacije, povsod okoli nas«. Prav tako v nalogah, ki sledijo vsaki zgodbici, spodbujamo otroke k molitvi, saj je molitev, po papeževih besedah, `srce misijonov`. Spodbujamo pa tudi k opravljanju del ljubezni, kar pomeni, da se otroci odpovejo kakšnemu priboljšku in darujejo v misijonski šparovček za otroke v misijonskih deželah. Na ta način razvijajo čut za misijonsko zavest, kakor tudi čut za solidarnost in krščansko dobrodelnost. S tem se seznanjajo s krščansko in katoliško zavestjo, ki je vesoljna oz. univerzalna in zato nujno misijonarska.

Adventni čas pa ima svoje »logično« nadaljevanje v božičnem času, času veselja, katerega je tako živo poosebljal p. Drevenšek. V kolikor bodo zdravstvene razmere dopuščale, so zato otroci lepo vabljeni, da stopijo v »akcijo« in se v okviru Trikraljevske akcije s koledniki »podajo na pot«.  Koledovanje je namreč odlična priložnost za misijonsko animacijo otrok, saj gredo od hiše do hiše in razglašajo veselo novico, da se je rodil odrešenik sveta.

Koledniki so pravi mali misijonarji. Prinašajo upanje, predvsem pa veselje, ki ga današnji človek tako zelo potrebuje. Pojejo božične pesmi, voščijo ljudem praznike in prinašajo koledniški blagoslov. Obenem pa tudi zbirajo darove, ki so namenjeni slovenskim misijonarjem in njihovim človekoljubnim projektom po svetu.

Otroci se bodo na pot podali takoj po Božiču na praznik sv. Štefana, 26. decembra, s koledovanjem pa bodo zaključili na praznik Svetih treh kraljev, 6. januarja. Dosedanje Trikraljevske akcije so z žrtvovanjem in ljubeznijo otrok iz cele Slovenije, ki so zbrali pogum in se podali na pot, prinesle rešitev mnogim ljudem v misijonskih deželah. Geslo te akcije se namreč glasi: »Naše veselje za srečo drugih«.

Veselo podprimo to akcijo, saj le-ta misijonarjem predstavlja močan vir podpore iz domovine.

Iz Misijonskega središča Slovenije se vam v imenu vseh naših misijonark in misijonarjev iz srca zahvaljujemo.

Če vas zanima, katere projekte naših misijonarjev smo podprli lani s pomočjo Trikraljevske akcije, kliknite na letak. Obenem vam predstavljamo tudi nove prošnje misijonarjev, ki jih bomo podprli z darovi letošnje TKA.


Mogoče koledniki k vam ne pridejo, ali pa vas ravno v času obiska kolednikov ne bo doma. V tem primeru lahko uporabite spodnje podatke za nakazilo:

Prejemnik: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0201 4005 1368 933
Bic banke: LJBASI2X
koda namena: CHAR
namen nakazila: Trikraljevska akcija 2021/22
referenca: SI00 249300

Če raje plačate preko položnice, izpolnite spodnji obrazec, da vam pošljemo položnico:

Trikraljevska akcija
Sending

Lahko pa tudi pokličete na tel. št. Misijonskega središča Slovenije 01/300-59-50 in vam bomo poslali položnico.