naslovnica knjige_2

predstavitev knjige »DALEČ NAPREJ JE TEKEL«

Ob 10-letnici smrti misijonarja p. Miha Drevenška je Misijonsko središče Slovenije izdalo novo knjigo o tem velikem misijonarju v Zambiji. Avtor knjige je p. Janez Šamperl, Mihov redovni sobrat, ki je kmalu po njegovi smrti že napisal drobno knjigo v njegov spomin (Črnec v beli koži, Ptujska Gora, 2013). Njegova nova knjiga o misijonarju »ni samo obujanje spominov, pač pa izraz globoke hvaležnosti p. Mihu za njegovo življenje, duhovniški poklic in misijonsko delo. S tem pisanjem nam pisec želi vsem povedati, da je prihodnost Cerkve in krščanstva v pričevanju za Kristusa in oznanjevanju evangelija; kajti to je bila temeljna smernica življenja p. Miha Drevenška,« je v spremni besedi zapisal p. Martin Kmetec, izmirski nadškof metropolit.

Knjiga na 144 straneh je trdo vezana in opremljena z večinoma novimi, manj znanimi fotografijami. Dobite jo v katoliških knjigarnah ali pa pokličite v Misijonsko središče Slovenije. Priporočen dar znaša 14 €, izkupiček pa je namenjen potrebam naših misijonarjev.

V spomin p. Mihu Drevenšku bo tudi potekalo letošnje osrednje vseslovensko praznovanje Misijonske nedelje, ki bo 24. oktobra, v njegovem rojstnem kraju v Vidmu pri Ptuju.

Če je v vaši župniji misijonski duh živ ali če ga želite še poživiti oziroma je bil med vami p. Miha s svojimi malimi pevci, pokličite v Misijonsko središče Slovenije (01/300-59-50) ali pa se obrnite na p. Janeza osebno (janez.samperl@rkc.si). Z veseljem bo prišel k vam s svojo ekipo ter v novi luči predstavil življenje in delo p. Miha Drevenška.

Predstavitev knjige je »prepletena« s sv. mašo, tako da nas že na začetku (uvodna pesem) nagovori pesem skupine Minores, ki jo je prepeval p. Miha: »Kadar zvečer pada mrak na zemljo …« Tudi pridiga je večinoma Mihova. Spregovori nam v sliki, besedi in pesmi – še kako aktualna je tudi danes! Sv. maša se zaključi s pesmijo ansambla Minores (Frančiškova pesem), ki nas uvede v nadaljnjo kratko predstavitev knjige; tudi ta poteka ob slikah, ob Mihovi besedi in pesmi. Sv. maša s predstavitvijo knjige traja malo več kot polno uro (največ 70 minut), vodi jo avtor knjige p. Janez Šamperl. Pri predstavitvi sodelujeta še dva njegova sodelavca (tehnik in bralka).

Že potrjena povabila na predstavitev knjige

TV Exodus – sobota, 23. 10. 2021 ob 20.00 (ponovitve v nedeljo in v ponedeljek)

Župnija Št. Janž na dravskem polju – Starše – nedelja, 31. 10. 2021

Župnija Žetale – nedelja 14. 11. 2021

Župnija Cirkovce – 1. adventna ned., 28. 11. 2021

Župnija Tolmin – sobota, 4. 12. 2021

Župnija Nova Gorica – 2. adventna nedelja 5. 12. 2021

Revija Ognjišče (v naslednji številki)

Študentska župnija Maribor –