KRIŠTOFOVA NEDELJA – akcija MIVA – 25. julij 2021

V nedeljo, 25. julija, bomo obhajali Krištofovo nedeljo. Na ta dan bo, letos že 34. leto zapored, potekala vozniška akcija MIVA za nakup prepotrebnih vozil za naše misijonarje. Obenem bodo duhovniki po župnijah blagoslavljali vozila ter delili Krištofove kartončke in nalepke. Za varstvo na vseh naših poteh, pa bodo blagoslavljali tudi vse nas, saj smo v današnjem svetu praktično vsi udeleženi v prometu in si življenja brez avtomobilov skorajda ne moremo več predstavljati.

Žal pa si to z lahkoto predstavljajo ljudje v deželah, kjer delujejo naši misijonarji. Tam nimajo ne dobrih prometnih povezav, ne urejenega javnega prevoza, kaj šele, da bi imeli lastna prevozna sredstva. Naši misijonarji zato z vozili, ki so sad prostovoljnih darov mnogih širokosrčnih ljudi, tem ljudem storijo veliko dobrega. Omogočajo jim gibanje do in po misijonu in sicer do ubogih, ki živijo v resnični bedi in daleč od kakršnekoli pomoči. Prevažajo hrano, vodo, oblačila, gradbeni material, otroke v šolo, bolnike v bolnišnico. Z gotovostjo lahko rečemo, da z njimi velikokrat rešujejo tudi življenja. Ta vozila so zato tem ljudem v resničen blagoslov.

Kakor je po legendi sveti Krištof čez vodo nesel Deteta Jezusa in pri tem skoraj utonil, tako tudi naši misijonarji dobesedno `prevažajo Kristusa`. Tudi mi se lahko s svojim darom vključimo v delo naših misijonarjev in s tem, podobno kot sv. Krištof, tudi sami postanemo `Kristonosci`.

V imenu naših misijonarjev in Misijonskega središča Slovenije se zato iskreno zahvaljujemo za vaš dar. Naj Bog obilno povrne Vaši dobroti.

Gradivo za bogoslužje (2021) – pdf

In ker slika pove več kot 1000 besed, smo za potrebe letošnje akcije MIVA posneli kratek video.

Podatki za nakazilo:

MISIJONSKO SREDIŠČE SLOVENIJE
Kristanova 1, 1000 Ljubljana
TRR pri NLB: SI56 0201 4005 1368 933
BIC: LJBASI2X
REFERENCA: SI00 249500
KODA NAMENA: CHAR
NAMEN: akcija MIVA

MIVA
Sending