PUSTNA SOBOTNA ISKRICA 2021 – HVALA VAM!!

V tako zelo spremenjenih razmerah, ki nam jih kroji pandemija koronavirusa COVID-19, je v soboto 13.2.2021 potekala že 19. Pustna sobotna iskrica. Sicer omejitve družbenega življenja pri nas veljajo že vse od sredine oktobra, a izgleda, da dobrota slovenskega človeka ne pozna meja. Zbrani znesek je resnično vrtoglav, do sedaj se je namreč za s. Agato Kociper in njen socialni center za indijanska dekleta zbralo že preko 197.000 €.
s. Agata deluje v Braziliji, globoko v osrčju amazonskega pragozda, v skrajno odmaknjenem kraju São Gabriel de Cachoeira, ki je kar tisoč rečnih kilometrov oddaljen od večjega mesta. Skupaj z redovnimi sestrami »Hčere Marije Pomočnice« je že pred desetletji ustanovila socialni center. Center je nastal zaradi zlorabljenih deklet, otrok, ki so jim bile ukradene pravice, torej skuša pomagati tistim, ki so tudi sicer živeli na robu družbe. Po besedah Matjaža Križnarja, ravnatelja Misijonskega središča Slovenije, je ta center »namenjen dekletom, ki doživljajo posebne stiske. K sestram pridejo zato, ker si želijo, da bi si lahko povrnile zaupanje v ljudi in življenje. Iščejo osnovno potrditev upanja, pripravljajo se na življenje. Deležne so učenja, osnovne potrditve zaupanja, pa tudi osnov gospodinjskih veščin, rokodelskega znanja. Videl sem, kako učenke dobivajo novo upanje, kako uspešno jim pomagajo misijonarke.«
Lahko torej rečemo, da bi bile mnoge deklice brez pomoči na misijonu izgubljene.
Zbrana vsota bo zato namenjena oskrbi teh deklic, predvsem pa nakupu hrane za dekleta, ki so iz različnih delov Amazonije prišla na misijon Sao Gabriel de Cachoeira. Tam obiskujejo šolo, različne delavnice in terapije, prek katerih bi se lahko znova samozavestne vrnile v življenje v domačem kraju.

Dragi darovalci!
S Agata, kakor tudi vsi zaposleni v Misijonskem središču Slovenije, se vam za vašo izjemno radodarnost iz srca zahvaljujemo. Glede na trenutne razmere, ki vladajo pri nas in drugod po svetu, si niti v sanjah nismo drznili upati, da bomo doživeli tako velikodušen odziv.
Bog naj vas zato blagoslovi in vam obilno povrne z nebeškimi darovi in srečo.

https://radio.ognjisce.si/sl/235/komentarji/32812/darovi-zahvala-strah.htm

Še vedno lahko nakažete vaš dar na spodaj zapisani TRR ali pa izpolnite spodnji obrazec in vam bomo poslali položnico.

Podatki za nakazilo
Prejemnik: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0201 4005 1368 933
BIC: LJBASI2X
koda namena: CHAR
namen nakazila: PSI2021 – Brazilija
referenca: SI00 249205

 

Pustna sobotna iskrica
Elektronsko pošiljanje položnice oz. podatkov za plačilo
Sending