AK_2020

ADVENTNI KOLEDAR 2020

DRAGI OTROCI!
Bliža se »veseli december«. Vsi ga z veseljem pričakujemo. To je čas praznovanj, kar treh »dobrih mož«, številnih obdarovanj in novoletnega rajanja.
A za nas kristjane ta čas ni samo »veseli december«. Je predvsem čas adventa oz. pričakovanja rojstva Jezusa Kristusa, našega Odrešenika. In to je tisto, kar nas navdaja z resničnim in globokim veseljem. Šele z rojstvom Jezusa »veseli december« postane resnično vesel, saj je le On edini vir naše sreče in veselja. Vse ostale stvari ponujajo zgolj površinsko veselje, katero sicer hitro pride, a tudi zelo hitro mine.
Letošnji adventni čas, tako zelo zaznamovan z vsemi omejitvami družbenega življenja in odpovedjo številnih praznovanj zaradi koronavirusa COVID-19, pa je po drugi strani tudi odlična priložnost, da se na prihod Jezusa pripravimo globje, kot bi se sicer. In temu, da se na rojstvo Jezusa dobro pripravimo in da bo letošnji »veseli december« resnično vesel, je namenjen tudi Adventni koledar.
Otroci pomislite: Jezus je prišel, da bi prebival med nami!
Vsemogočni Bog, ki gospoduje nebu in zemlji, je pred več kot 2.000 leti prišel med nas in postal človek. Mogoče se bo kdo vprašal: »Pa zakaj je ta Bog, ki je vsemogočen, želel priti k nam, ubogim ljudem?« Veste zakaj, samo zato, ker nas ima tako neizmerno rad. Bog hoče biti naš prijatelj in to ne samo navaden prijatelj. Hoče biti naš najboljši prijatelj – tak, ki te nikoli ne zapusti.
Dragi otroci, a ni to nekaj krasnega? Le kdo si ne bi želel imeti vsemogočnega Boga za prijatelja? Jaz vem, da bi si ga! A Bog med nas ni prišel kot nekdo, ki gospoduje in ukazuje in katerega se moramo bati. Prišel je kot majhno nebogljeno dete, ki ga je treba ljubiti in negovati. Majhnega deteta pa ni težko imeti rad, kajneda?
Kaj potemtakem želi Bog, naš najboljši prijatelj, od nas? – Samo to, da bi tudi mi ljubili.
Vsi kristjani smo zato dolžni ljubiti. S tem ko ljubimo, širimo ljubezen in tudi oznanjamo Boga, saj Bog ni nič drugega kot čista ljubezen. Postanemo kristjani v najlepši možni obliki. Postanemo misijonarji.

Dragi otroci, v adventu vsak dan obiščite našo spletno stran, kjer vas bo čakala nova zgodba o dr. Janezu Janežu, o katerem govori letošnji advetni koledar. Dr. Janez Janež je bil prvi slovenski laiški misijonar, ki je kot zdravnik in kirurg štiri leta deloval na Kitajskem, nato pa še celih 38 let v Tajvanu. Cel mesec bomo spoznavali njegovo zgodbo, obenem pa se pripravljali na najlepši čas v letu, na rojstvo Jezusa.