MISIJON ZA LJUBEZEN ETIOPIJE

Salezijanec Jože Andolšek si že leta prizadeva, da bi mladim v Etiopiji omogočil, da bi stopili na pot izobraževanja. Pomaga jim na različne načine tudi preko dveh projektov Misijonskega središča, projekta Botrstvo ter Lakote Etiopija. Vse to mu uspeva po zaslugi številnih skupin misijonskih prostovoljcev, strokovnih sodelavcev, medicinskih odprav in seveda darovalcev iz Slovenije in Avstrijske Koroške.

V letošnjem letu sta nastala dva nova dokumentarna filma. Vabimo vas k ogledu!

 

Koroški režiser in snemalec Gerhard Obersteiner je v 7 minutnem filmu „Misijon za ljubezen Etiopije“ izpostavil revščino; še bolj pa veselje mladih, ki zaradi daru botrstva lahko obiskujejo šolo. Žal pa več kot polovica otrok v Etiopiji ne bo nikoli sedla v šolske klopi. Ob Marijinem prazniku s pesmijo, drug drugemu dajo vedeti, da so vera, delitev vsega, kar imajo in skupnost, vrednote, ki jih osrečujejo, čeprav mnogokrat govori vse proti temu dejstvu.

 

Znani slovenski snemalec in režiser Ivan Klarič je v Etiopiji posnel že več dokumentarnih filmov, tokrat film z naslovom „Brezčasje senc. Ob revščini, kjer ne moreš gledati stran, je kar najbolj zgovorna življenjska zgodba sirote Shawit, ki je odraščala pri redovnih sestrah na severu Etiopije. Kot otrok je izgubila oba starša. P. Jože Andolšek je bil s prostovoljci v tem domu, ko je Shawit ravno končala maturo. Prosila ga je, da bi ji poiskal botra, da bi študirala medicino. Zdaj je postala zdravnica. Boter, ki ji je stal ob strani, pa ve: “da se je že samo za to, da je Shawit pomagal uresničiti mladostne sanje, splačalo živeti …”.
Hvala vsem botrom, ki sledite hrepenenju srca in uresničujete Jezusovo sporočilo evangelija v revnih in ubogih.