KRIŠTOFOVA NEDELJA – akcija MIVA – 26. julij 2020

»Z veseljem darujem – življenja rešujem«

Tudi v letošnjem »korona-letu« bomo ob obhajanju Krištofove nedelje in blagoslovu vozil, zbirali darove za vozila misijonarjev. Po župnijah bodo duhovniki – seveda v okviru realnih možnosti – blagoslavljali naša vozila (avtomobile, kombije, motorje, kolesa …) in delili Krištofove kartončke in nalepke, verniki pa bomo ob tej priložnosti darovali za misijonska vozila.
Letošnja akcija »MIVA Slovenija« poteka že 33. zapovrstjo in je, če se lahko tako izrazimo, vstopila v zrela »Kristusova leta«. A z dopolnjenimi 33. leti nič ne izgleda, da bi se njeno poslanstvo bližalo koncu, saj so potrebe naših misijonarjev po prevoznih sredstvih še vedno zelo velike.
Velikokrat pa se njihovo oznanjanje evangelija odraža v čisto konkretni pomoči ljudem, ki še vedno živijo v izjemnem pomanjkanju najosnovnejših življenjskih dobrin. Vozila, kupljena preko darov akcije MIVA, so jim zato pri delu za uboge v neizmerno pomoč. Služijo nakupu in transportu hrane, šolskih potrebščin, gradbenega materiala, prevozu ljudi k obhajanju bogoslužja do oddaljenih cerkva, velikokrat pa tudi nujnih bolnikov, nosečnic in ostarelih v bolnišnico. Brez prevoznih sredstev bi bilo njihovo delo zelo okrnjeno in številni ljudje v odročnih krajih tretjega sveta bi bili prikrajšani tako za pomoč, kot tudi za veselo oznanilo, katero je Jezus zapovedal oznanjati vsem ljudem po svetu.
Slogan »Z veseljem darujem – življenja rešujem!« ima zato v letošnjem »korona-letu«, ko so se življenjske razmere v deželah tretjega sveta zaradi pandemije krepko poslabšale, še posebno težo.

Dragi dobrotniki: tudi mi se lahko z darovi za nove avtomobile dejavno vključimo v delo naših misijonarjev in smo na nek način tudi sami »kristonosci«, podobno kot je to bil sv. Krištof. Koronavirus naših misijonarjev namreč zagotovo ne bo ustavil.
V imenu naših misijonarjev vam zato izrekamo NAJLEPŠA HVALA. Bog naj obilno povrne vaši dobroti!

Gradivo za bogoslužje (2020) – pdf

Podatki za nakazilo:

Misijonsko središče Slovenije,
Kristanova 1,
1000 Ljubljana

TRR: SI56 0201 4005 1368 933

namen: MIVA

sklic (referenca): SI00 249500

BIC banke: LJBASI2X
koda namena: CHAR

MIVA
Sending