PUSTNA SOBOTNA ISKRICA 2020

Letos bo v organizaciji radia Ognjišče in v sodelovanju s Slovensko Karitas ter Misijonskim središčem Slovenije potekala že 18. Pustna Sobotna iskrica.

V lanskoletni iskrici smo za potrebe našega misijonarja Danila Lisjaka v Ugandi, ki v misijonu Atede gradi bolnišnico, zbrali kar 104.250 evrov. V krajih njegovega misijona namreč do sedaj še ni bilo nobene ambulante. Posledično je bila smrtnost za obolenji, ki so pri nas zlahka ozdravljive, precej visoka – zlasti med otroki, saj so bili prikrajšani za vsakršno strokovno zdravstveno pomoč. Danilo se zato za vašo nesebično radodarnost in izkazano dobroto iz srca zahvaljuje.

Tudi letošnja pustna sobotna iskrica bo za potrebe najbolj ubogih v Afriki. Iz Ugande se bomo preselili malo južneje in sicer v Burundi, kjer deluje misijonarka s. Vesna Hiti. Burundi je država, ki je po površini malenkostno večja od Slovenije, ima pa kar 12 mio prebivalcev. Je ena najrevnejših držav na svetu, podhranjenih pa je skoraj 60 odstotkov otrok v starosti do pet let.

S. Vesna dela z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami. Zbrana sredstva bodo zato v celoti šla za potrebe centra Akamuri, ki ga v glavnem mestu Bujumbura vodi naša misijonarka. Dnevno se namreč v ta center zgrinja kar 160 otrok, zato je nujno potrebna gradnja ambulante ter obnova šolskih prostorov. Z izgradnjo in obnovo novih prostorov bodo ti, še posebej ranljivi otroci, končno dobili zavetje, ki bo vsaj približno primerno za njihovo kvalitetnejšo obravnavo. Trenutno namreč delujejo v resnično neprimernem okolju. S. Vesna se vam zato za vašo veliko izkazano dobroto že vnaprej iz srca zahvaljuje. S svojimi darovi namreč omogočate, da se božja ljubezni širi med resnično najbolj ubogimi, potrebnimi in zapostavljenimi.

Več na spletni strani Radia Ognjišče.

Vabljeni k darovanju za izgradnjo novih učilnic in ambulante v centru Akamuri v Burundiju, kjer deluje s. Vesna Hiti. Sredstva bomo zbirali v soboto, 22. 2. 2019 od 9.00 do 15.00.

Darove lahko nakažete tudi že prej na spodaj zapisani TRR ali pa izpolnite spodnji obrazec in vam bomo poslali položnico.

Podatki za nakazilo
Prejemnik: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0201 4005 1368 933
BIC: LJBASI2X
koda namena: CHAR
namen nakazila: PSI2020 – Burundi
referenca: SI00 249201

Pustna sobotna iskrica

Pustna sobotna iskrica

Z izpolnitvijo obrazca soglašate s tem, da nam posredujete svoje podatke v obdelavo. Vaše podatke bomo uporabili le za namen pošiljanja položnic za nakazilo darov Pustne Sobotne iskrice in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Elektronsko pošiljanje položnice oz. podatkov za plačilo
Sending