trikraljevska_akcija16-17

Trikraljevska akcija 2016-17

Od leta 1994 se preko Misijonskega središča Slovenije obuja star običaj koledovanja, ki mu dodajamo pomen solidarnosti. Otroci in mladi, ponekod pa tudi starejši, kot koledniki hodijo od hiše do hiše, prepevajo in prinašajo blagoslov. Z zbranimi sredstvi vsako leto podpremo več projektov slovenskih misijonarjev.

Z letošnjo akcijo bomo pomagali Tomažu Mavriču pri gradnji sirarne v Ukrajini; s. Snežni Večko in Poloni Berlec na Salomonovih otokih; p. Lojzetu Podgrajšku v Malaviju in Janezu Krmelju na Madagaskarju pri nakupu opreme za šolo; p. Stanku Rozmanu pri izgradnji župnijskega doma; Janezu Mescu in Matevžu Strajnarju pri gradnji socialno zdravstvenega centra ter rekreacijskega centra; Danilu Lisjaku iz Ugande pri dograditvi novih razredov; s. Anki Burger iz Burundija pri nakupu zdravil za otroke, Tonetu Kerinu z Madagaskarja pri gradnji večnamenskega prostora ter s. Vidi Gerkman iz Albanije pri izgradnji hiše za družino v stiski.

V reviji za kolednike si lahko preberete več o posameznih projektih, ki so bili uresničeni v lanskem letu ter tudi o novih projektih, za katere zbiramo v tokratni Trikraljevski akciji.