Dobrodelna prireditev “PETER OPEKA ZA PRIJATELJE”

plakat_HalaTivoli_2015Dobrodelna prireditev Peter Opeka za prijatelje je namenjena vsem, ki jih navdušuje in navdihuje delo, ki ga opravlja Peter Opeka med smetiščarji na Madagaskarju. Leta 1989 je prišel v glavno mesto z namenom, da se zaradi bolezni vrne nazaj domov. Ob srečanju z ljudmi, ki so v svoji odrinjenosti na rob družbe izgubili svoje človeško dostojanstvo, je ostal na smetišču v glavnem mestu. Ti ljudje so mu dali nove moči, volje, da je svoje misijonsko delo nadaljeval med najbolj pozabljenimi in razčlovečenimi ljudmi na Madagaskarju. S svojim delom navdihuje tisoče ljudi po vsem svetu. Svoje delo lahko nadaljuje samo z darovi, ki jih na svojih poteh po svetu zbira za združenje AKAMASOA. Beseda AKAMASOA pomeni DOBRI PRIJATELJI.

Večer v Hala Tivoli je za vse priložnost, da skupaj razmislimo o pravici in pravičnosti. Pravica in pravičnost sta zlorabljeni besedi, ki ju mnogi uporabljajo za svoje trenutne potrebe. Peter Opeka s svojim delom in zgledom kaže, da je mogoče ljudem, kljub vsem težavam, z vztrajnim delom vračati ljudem njihovo dostojanstvo. Pravica in pravičnost tako niso prazne besede, ampak ob njegovem delu dobijo pravo vsebino. Nekaj tega potrebujemo tudi mi, da bomo ob vsem blagostanju v katerem živimo, našli pot iz malodušja in naveličanosti.

Že več kot 25 let dela skupaj z ljudmi s smetišča. Prepričan je, da problem revščine in krivic ni mogoče reševati, kot sam pravi, v lepih klimatiziranih hotelskih sobah in dvoranah. Problem lahko rešujemo na smetišču skupaj z ljudmi, ki so se zaradi različnih razlogov znašli tam. Ljudje na smetišču skušajo preživeti s koristnimi stvarmi, ki ji najdejo med smetmi, ki jih vozijo iz glavnega mesta Madagaskarja, Antananarivo. To seveda ni dovolj za golo preživetje. Za človeka vredno življenje potrebujejo skromno bivališče in možnost, da gredo lahko njihovi otroci v šolo. In za vse to poskrbi Peter Opeka, z darovi dobrih prijateljev po vsem svetu.

V soboto 17. oktobra 2015 ob 19.00 ste vabljeni v Halo Tivoli, da skupaj s Petrom Opeko naredimo nekaj dobrega za združenje AKAMASOA, za PRIJATELJE na Madagaskarju.

Prireditev organizira Zavod Civilna družba za pravično Slovenije v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije. Na dobrodelni prireditvi bodo sodelovale razne glasbene skupine: Modrijani, Alfa in Omega ter drugi glasbeni gosti.

Vabljeni, da si pravočasno priskrbite vstopnico. Cena vstopnice je 7,00 €.
Kupite jo lahko na prodajnih mestih Eventim.

PETER OPEKA ZA PRIJATELJE
Pričevanje o pravici in pravičnosti

Sobota, 17. oktober 2015 ob 19.00

Hala Tivoli, Ljubljana