KRIŠTOFOVA NEDELJA 2015

V nedeljo 26. julija bo Krištofova nedelja. Skupaj bomo prosili, da nam Bog na priprošnjo svetega Krištofa deli svoj blagoslov in nas varuje na vseh naših poteh. V svoje molitve bomo vključili vse udeležence v prometu – tudi naše misijonarje.

Biti Krištof – Kristonosec – je poslanstvo vsakega kristjana. Smo namreč živi udje Kristusovega skrivnostnega telesa in v današnjem času mi nadaljujemo Jezusovo delo. Mi prinašamo Njegovo veselo oznanilo, usmiljenje, dobroto, rešitev, Njegovo ljubezen v današnji čas, h konkretnim ljudem. To je lahko naša domača družina, farna družina, delovno okolje, narod, ves svet. Povsod dodajamo svoj kamenček ljubezni v mozaik, ki pokaže bolj ali manj jasno podobo Odrešenika.

Misijonarji, ki so odšli v tuje dežele in oddaljene pokrajine, morajo še posebej svetiti in goreti, da bi tudi druge vneli in jim pokazali pot v svetlejšo prihodnost. Premalo pa bi bilo samo usmerjati z besedo, če ne bi mogli božje kraljestvo med nami tudi uresničevati. To se dogaja preko mašne daritve, zakramentov, kateheze – in konkretno: z deli pomoči in ljubezni.

Da bi mogli misijonarji doseči oddaljene kraje in naselja, da bi mogli poskrbeti za lačne, da bi lahko tudi gradili šole, vrtce, ambulante, zavetišča, mostove in ceste – nujno potrebujejo prevozna sredstva – to so vzdržljivi avtomobili, motorna kolesa, ambulantna vozila, traktorji, tovornjaki, kombiji … Velikodušna srca slovenskih voznikov vsako leto poskrbijo, da lahko vozniška akcija MIVA Slovenija omogoči nakup prepotrebnih prevoznih sredstev in tako podpre misijonarje pri mobilnosti, krajšanju poti, lajšanju bremen, širši dejavnosti – predvsem pa pri reševanju življenj.

Zato se želimo v imenu vseh misijonarjev najprej iskreno in globoko iz srca zahvaliti vsem dobrotnikom za vsak dar, ki ga ob blagoslovu vozil na Krištofovo nedeljo (pa tudi kdaj drugič) v zahvalo za srečno prevožene kilometre namenite za akcijo MIVA. Naj vse dobrotnike in posebej še vas, dragi delavci v Gospodovem vinogradu, ki podpirate to akcijo, ki oznanjate in priporočate, ki blagoslavljate in zbirate, spremlja obilen božji blagoslov pri delu in varstvo svetega Krištofa na vseh poteh.

Naj vas vodi geslo:

»Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti!«
»Z veseljem darujem – življenja rešujem!«

Hvala vam za vsak vaš dar!

ASC_8127Darove za srečno prevoženi kilometer lahko darujete direktno na naš TRR (podatki s spodaj) ali izpolnite spodnji obrazec, mi pa vam pošljemo položnico.

Podatki za nakazilo:
Misijonsko središče Slovenije, Kristanova 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0201 4005 1368 933
BIC banke: LJBASI2X
koda namena: CHAR
namen: MIVA
sklic: SI00 279500

MIVA

Z izpolnitvijo obrazca soglašate s tem, da nam posredujete svoje podatke. Vaše podatke bomo uporabili le za namen pošiljanja položnic in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Sending

Gradivo za Krištofovo nedeljo 2015 lahko dobite tukaj.