PODELITEV MISIJONSKEGA KRIŽA – Matevž Strajnar

ASC_1223V nedeljo 14. junija 2015 smo se zbrali v župnijski cerkvi v Želimljem, kjer je Matevž Strajnar prejel misijonski križ.

Novemu laiškemu misijonarju Matevžu Strajnarju je misijonski križ slovesno podelil pomožni škof Franc Šuštar in ga blagoslovil na njegovi novi poti. Živel in deloval bo skupaj z misijonarjem Janezom Mescem.

Pri njegovi odločitvi in na njegovi poti mu želimo vse dobro in naj ga spremlja božji blagoslov.

Vtise z nedeljskega popoldneva je z nami delil tudi njegov brat Primož Strajnar:

Gradnja šole v vasi na Madagaskarju, kjer deluje naš misijonar Janez Mesec že lepo poteka, v kratkem pa se mu bo pridružil še laiški misijonar Matevž Strajnar. Štirinajstega junija mu je pomožni ljubljanski škof, dr. Franc Šuštar, v župnijski cerkvi v Želimljem slovesno podelil misijonski križ. Na pot so ga pospremili družina, sorodniki ter župljani, med njimi tudi mladinska skupina ter ministranti, kjer je bil Matevž še posebno aktiven.

Matevž je odraščal v družini kot tretji od štirih sinov. V življenju je počel že marsikaj in si nabral že kar nekaj izkušenj. Delal je v različnih podjetjih in na različnih projektih, študiral različne smeri in diplomiral iz strojništva. Bil je aktiven ministrant in animator, v prostem času pa si je pridobil tudi druge spretnosti, kot so žongliranje, skejtanje, sestavljanje rubikove kocke in še marsikaj, česar bodo otroci in mladi na Madagaskarju gotovo veseli.

Škof je ob podelitvi križa poudaril, da vse veščine in spretnosti sicer pridejo še kako prav, vendar pa v trenutkih samote in osamljenosti, ko je najtežje, pomaga zgolj Božja beseda in molitev.

Matevž si je izbral misijonsko geslo Človek ne živi samo od kruha, ampak od vsake besede, ki prihaja iz Božjih ust. Želimo mu, da bo pomoči potrebnim pomagal prinašati to Besedo ter poskrbel, da se bo Njegova ljubezen in Beseda dotaknila tudi tamkajšnjih ljudi. Predvsem pa, da bi tudi sam živel v moči Njegovega Duha in v povezanosti z Njim.