PUSTNA SOBOTNA ISKRICA 2015

vir: spletna stran Radia Ognjišče

Jani Mesec, Jure Šešek in Stane Kerin na Radiu Ognjišče

Letošnjo Pustno sobotno iskrico je Radio Ognjišče pripravilo skupaj z nami. Zbrani znesek bomo namenili za gradnjo šole na Madagaskarju. Hvala vsem darovalcem. Skupaj nam je uspelo zbrati več kot 54.000 eur.

Več o pustni sobotni iskrici si lahko preberete na spletni strani Radia Ognjišče.

Še nekaj besed zahvale našega ravnatelja g. Staneta Kerina:
Pust in pustovanje po navadi povezujemo z maskami, raznimi karnevali, veseljačenjem in zabavo. V zadnjih letih pa dobiva pustovanje še žlahtnost, ker je povezano z dobrodelnostjo. Vsako leto v »PUSTNI SOBOTNI ISKRICI« ob druženju, veselju in originalnih maskah z veseljem darujete tudi za pomoč ljudem, ki si ne morejo sami pomagati. Vaš dar ni samo denar, ki ga podarite. Pomembno je tudi sodelovanje pri vračanju človeškega dostojanstva ljudem. Letos je vaš dar namenjen misijonarju Janiju Mescu, ki deluje na Madagaskarju v kraju MANABONDRO. Otroci na tem misijonu potrebujejo šolo. Takole je povedal misijonar Jani Mesec: »V stavbi bodo otroci iz domače vasi. Gradili bomo počasi, za začetek bi potrebovali šest učilnic. Prepričan sem, da jih bomo v nekaj letih napolnili. Začrtali smo nadstropno stavbo, v pritličju tri učilnice, v prvem nadstropju prav tako.«

Kako lep in prijeten občutek človeka obhaja ob dobroti ljudi, ki razumejo stisko ljudi po svetu. Prihodnost otrok v deželah v razvoju bodo gradili ljudje iz držav, kjer se soočajo z stisko. Z vašo pomočjo bodo našli pot za lepšo prihodnost.

Hvala vam za vaš velikodušni dar za šolo na Madagaskarju v kraju MANABONDRO. Misijonar Jani Mesec se veseli vaše pomoči za gradnjo šole na njegovem misijonu.

Stane Kerin, ravnatelj