SREČANJA KOLEDNIKOV PO ŠKOFIJAH

CE SALEZIJANCIbVeselje naših misijonarjev je vsako leto dopolnjeno z darovi Trikraljevske akcije. Ob molitvi, ki jih podpira pri njihovem delu, radi pokažejo tudi konkretno pomoč, da lahko lačnim delijo kruha, nepismenim omogočijo šolanje, bolnim zdravstveno oskrbo. Pri taki materialni pomoči vsako leto sodelujejo koledniki po naših župnijah. Ko od vrat do vrat voščijo blagoslov in srečo, tudi zbirajo darove za projekte naših misijonarjev. Letos je to bilo za šole in zavetišča na Madagaskarju, v Ukrajini in v Etiopiji. Kolednikom, vsem sodelujočim in vsem dobrotnikom se v imenu naših misijonarjev iskreno zahvaljujemo za njihovo vztrajno in srčno dobroto.
Ob zaključku Trikraljevske akcije, v kateri požrtvovalni koledniki vsako leto prinašajo veselje na slovenske domove in posledično tudi veselje našim misijonarjem, se koledniki zberejo po škofijah, s sveto mašo se zahvalijo Bogu za vse milosti, si podelijo izkušnje in se skupaj poveselijo.
Njihova letošnja srečanja so bila v soboto, 10. januarja 2015, v škofijah Celje, Koper, Murska Sobota, Novo mesto in nadškofiji Maribor. Za ljubljansko nadškofijo je bilo srečanje v soboto, 17. januarja 2015.

Utrinke s teh srečanj lahko preberete TUKAJ!