PUSTNA SOBOTNA ISKRICA 2021

Tudi letos pustna sobotna iskrica bo! Tokrat že 19. po vrsti. Kljub temu, da letošnje razmere ne dovoljujejo organizacije pustnega plesa in bo odpadlo druženje veselih maškar, bo pustna sobota kljub vsemu imela dobrodelni namen. V programu Radia Ognjišče bodo, s pomočjo klicnega centra, zbirali sredstva za misijon v Amazoniji, kjer deluje slovenska misijonarka s. Agata Kociper. Radi bi zbrali čim več sredstev za nakup obrokov, s katerimi bi nahranili dekleta, ki so našla pomoč in zavetje v socialnem centru.
Sestra Agata z otroki

S. Agata pripoveduje: »Od glavnega mesta Amazonije, pa do našega misijona São Gabriel da Cachoeira je skoraj tisoč kilometrov rečne poti. Na našem misijonu bivajo otroci, ki se le nekajkrat na leto vrnejo v svoj domači kraj. Hvaležni smo za vso pomoč, ki jo naši šolarji, prek botrov, že prejemajo iz Slovenije. V socialnem centru pa skušamo pomagati mnogim ranjenim, tudi zlorabljenim dekletom, ki so na misijonu našla varno zavetje in bi se rada zdrava in močna vrnila v življenje. V njihovih družinah pogosto nimajo pravih pogojev za zdravo življenje na obrobju družbe.«

Prazna vreča ne stoji pokonci. Napolnimo jo.

Socialni center je v minulih letih uspel poskrbeti za približno dvesto deklet, ki so se lahko vrnile v življenje. Pod njegovo streho so tudi različne delavnice, vzgojni, socialni in tehnični krožki, s pomočjo katerih je znanje za samostojnost doslej pridobilo najmanj tisoč mladih. »Veseli bomo, če bo Pustna Sobotna iskrica lahko poskrbela za malico naših otrok, obrok, ki za več kot dvesto otrok pomeni tisto, česar nimajo doma. Prihajajo iz zelo revnega okolja, družin v katerih starši ne morejo poskrbeti za osnovne pogoje,« pravi s. Agata, ki se zaveda, da je za napredek v šoli in življenju potreben tudi krepak in zdrav obrok.

Več na spletni strani Radia Ognjišče.

Pustna Sobotna iskrica, v organizaciji Radia Ognjišče in Misijonskega središča Slovenije, bo v soboto, 13. februarja, med 9. in 15. uro zbirala sredstva prek telefona 01 292 75 29.

Darove lahko nakažete tudi že prej na spodaj zapisani TRR ali pa izpolnite spodnji obrazec in vam bomo poslali položnico.

Podatki za nakazilo
Prejemnik: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0201 4005 1368 933
BIC: LJBASI2X
koda namena: CHAR
namen nakazila: PSI2021 – Brazilija
referenca: SI00 249205

 

Pustna sobotna iskrica
Elektronsko pošiljanje položnice oz. podatkov za plačilo
Sending