KATJA ODHAJA NA MADAGASKAR

Nedelja, 22. septembra, 2019 je bila pomembna prelomnica za novo laiško misijonarko Katjo Ravnikar, ki se je odločila, da bo vsaj eno leto svojega življenja posvetila delu in pomoči misijonarju Janezu Krmelju na Madagaskarju. Katjina pot prostovoljstva izven evropskih meja se je začela že leto pred prvo odpravo na Madagaskar. Začela se je v Indiji, v Kalkuti, kjer je bila del velike indijske družine, skupnosti, ki biva v domu upanja – Hope Home. Ustanovil ga je indijski par, ki se je odločil, da želi pomagati deklicam, ki so žrtve krute indijske tradicije. Katja se je na vse tovrstne izzive in preizkušnje dela po svetu pravzaprav pripravljala že od otroških let naprej. V župniji je sodelovala kot ministrantka, bila je del mladinske skupine, učila je verouk in vodila oratorij.
Katja se bo čez nekaj dni že odpravila med ljudi, ki živijo čisto drugače, precej bolj preprosto. Vsestransko bo pomagala misijonarju Janezu Krmelju pri opravljanju njegovega poslanstva, predvsem v šoli in vrtcu v misijonu Ampitafa.

Pedro Opeka pravi: Upajte si ljubiti! In vsakega od nas spodbuja, da prevzamemo odgovornost in se trudimo biti vedno boljši ter postaviti svoje življenje za zgled. V pismu Hebrejcem je zapisano: »Ne pozabite pa delati dobro in deliti svoje z drugimi,« kar je tudi Katjino geslo, ki mu bo sledila pri opravljanju svojega poslanstva.

POTA prostovoljci

Tudi vsi iz Misijonskega središča ji želimo blagoslova na njeni novi poti, vas pa prosimo, da jo spremljate tudi z molitvami.