UMRLA MISIJONARKA s. TADEJA MOZETIČ

Sporočamo vam žalostno novico,
da je v 71. letu starosti umrla misijonarka

s. Tadeja Mozetič, ŠS,

ki je 24 let delovala med indijanci v Paragvaju.

Pogreb bo v nedeljo, 4.8.2019, ob 15. uri na pokopališču v Vodicah. Od 8. ure dalje bo ležala v tamkajšnji poslovilni vežici.


Tadeja Mozetič je 2. avgusta 2019, na prvi petek in na god Marije Angelske v Frančiškovi Porciunkuli v Assisiju, odšla k nebeškemu Očetu ravno v času, ko so njene sosestre v samostanski cerkvi v Repnjah po maši prejele blagoslov z Najsvetejšim.
Tadeja se je rodila 4. januarja 1949 v Biljah pri Gorici. Pri krstu je dobila ime Karmen. Kot osemnajstletno dekle je prišla v Ljubljano k šolskim sestram sv. Frančiška Kristusa Kralja. Po enoletnem uvajanju v redovno življenje – noviciatu, je v Zemunu v Srbiji obiskovala srednjo medicinsko šolo. Potem je šla še za eno leto v Rim, kjer je študirala teologijo. Leta 1975 se je vrnila v Repnje, kjer je bila v pomoč pri gospodinjskih tečajih in hkrati katehistinja v Vodicah. Za osem let je odšla v skupnost v Šturjah in bila katehistinja v župniji Ajdovščina. Leta 1986 je bila imenovana za voditeljico novink in se vrnila v Repnje. Po dveh letih je odšla v Ljubljano v provincialno hišo.
V misijone si je želela že kot mlado dekle in ta želja se ji je uresničila leta 1990, ko je odpotovala v Paragvaj med Indijance na misijon San Leonardo. Marca 2014 se je zaradi zdravstvenih težav vrnila v domovino. Po svojih močeh je pomagala v skupnosti v Repnjah pri raznih opravilih, njeno srce pa je še vedno gorelo za misijone. Ostajala je misijonarka na drugačen način. To se je še posebej pokazalo v njeni kratki, a hudi bolezni, ko je z besedo in zgledom vsa gorela za Gospoda in ga želela prinašati vsem okrog sebe.
Bog jo je obdaril z mnogimi darovi, ki jih je nesebično razdajala vsem. Naj se vso večnost veseli pri Gospodu!
s. Mira Rožanc, šolska sestra

http://www.solske-sestre.si/sl/content/pokojna-s-tadeja-karmen-mozetic