PUSTNA SOBOTNA ISKRICA 2019 – HVALA!

Dragi dobrotniki!

Najlepše se zahvaljujemo za vašo dobroto, odprtost srca in obilne darove, ki ste jih izkazali na letošnji Pustni sobotni iskrici. Tudi letos je radodarnost slovenskega človeka presegla pričakovanja, saj je bilo zbranih več kot 100.000 €. Pustno rajanje naših najmlajših pa so z glasbo popestrili Damjana Golavšek in Toni Sotošek z družino in prijatelji.

Darovi letošnje Iskrice so namenjeni gradnji bolnišnice za matere in otroke v misijonu Atede v Ugandi, kjer deluje naš salezijanski misijonar Danilo Lisjak. Tu še dandanes zlasti otroci umirajo za boleznimi, ki so pri nas lahko ozdravljive. To bo nasploh prva zdravstvena ustanova na področju misijona, kar pomeni, da do sedaj ti ljudje nikoli še niso bili deležni nikakršne strokovne zdravstvene pomoči. Slednjo jim bodo v bolnišnici, ki bo zgrajena z vašim denarjem, nudile strokovno usposobljene sestre iz Južne Koreje. Med drugim bo bolnišnica skrbela tudi za bolnike okužene z virusom HIV. Odstotek okuženih s tem virusom je v Ugandi žal zelo visok, kar predstavlja velik zdravstveni in družbeni problem.

V evangeliju pretekle nedelje smo med sv. mašo poslušali sledeče Jezusove besede iz Lukovega evangelija:«Dajajte in se vam bo dalo; dobro, potlačeno, potreseno in zvrhano mero vam bodo nasuli v naročje«(Lk 6,38a).

Ponovno se zahvaljujemo vsem, ki ste darovali, zlasti tistim, ki vam je dar predstavljal kakršno koli osebno oz. finančno odpoved. Zato naj v skladu z evangeljskimi besedami Bog obilno blagoslovi vas, vaše bližnje in vse vaše življenje.

Misijonsko središče Slovenije

 

Več odogodku na spletni strani Radia Ognjišče.

Če bi kdo še želel darovati za Ugando, lahko nakaže na:

Misijonsko središče Slovenije
Kristanova 1
1000 Ljubljana

TRR: SI56 0201 4005 1368 933
BIC banke: LJBASI2X
koda namena: CHAR

namen: PSI 2019 – Uganda
referenca: SI00 279226

Lahko pa izpolnete spodnji obrazec in vam bomo poslali položnico.

Pustna sobotna iskrica
Elektronsko pošiljanje položnice oz. podatkov za plačilo
Sending