MIVA_plakat_2018

KRIŠTOFOVA NEDELJA 2018 IN AKCIJA MIVA

»Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti«. S tem geslom bomo v nedeljo, 22. julija, obhajali nedeljo svetega Krištofa, zavetnika popotnikov.

Po župnijah bodo duhovniki blagoslavljali naša vozila (avtomobile, kombije, motorje, kolesa …) in delili Krištofove kartončke in nalepke, verniki pa bomo ob tej priložnosti darovali za misijonska vozila. Preko misijonske vozniške akcije MIVA Slovenija že 31 let pomagamo slovenskim (in tudi drugim) misijonarjem v deželah tretjega sveta.

Z darom za misijonska vozila se Bogu zahvaljujemo, da nas je varoval na vseh poteh v preteklem letu. Darujemo cent za vsakih deset srečno prevoženih kilometrov oziroma po svojih zmožnostih. Z darovanjem kličemo Božji blagoslov tudi na morebitno novo kupljeno osebno ali družinsko vozilo, za varstvo pred daljšo potjo, mladi pa se lahko zahvalijo za vozniški izpit in prosijo za Božje varstvo na vseh kilometrih, ki so pred njimi.

Kdor ne bo navzoč na Krištofovem blagoslovu vozil, lahko daruje tudi v dneh po Krištofovi nedelji (pri župniku), ali svoj dar nakaže na račun akcije MIVA Slovenija, ki ga objavljamo spodaj. V ta namen smo letos pripravili tudi zgibanko z osnovnimi podatki o akciji in priloženo položnico. Več o letošnji akciji MIVA in sadovih lanske akcije lahko najdete v brošuri.

Akcija MIVA je lani dočakala svojo 30. obletnico, ki smo jo hvaležno obhajali pri Mariji Pomagaj na Brezjah, zvočne posnetke pa najdete TUKAJ.

Po lanski obletnici se letos oziramo v prihodnost. Najprej ostanimo zvesti tej prepotrebni misijonski pobudi, saj se Cerkev v deželah tretjega sveta širi, z njo pa tudi potrebe misijonarjev. Ob tem lahko nekatere običaje, povezane s prevoznimi sredstvi, oplemenitimo z misijonskim namenom, na primer, ob pomladanskih blagoslovih traktorjev, koles in motorjev, ali morda tudi konjev na jurjevo in štefanovo, saj so nekoč bili konji to, kar so danes avtomobili.

V imenu vseh naših misijonarjev se vam iskreno zahvaljujemo. Kot lahko preberete v brošuri, oni ne varčujejo s srčnimi izrazi hvaležnosti in vsakemu podporniku akcije MIVA zagotavljajo svojo molitev.

Zato naj velja: Z veseljem darujem in življenja rešujem!

Misijonsko središče Slovenije

Podatki za nakazilo:

Misijonsko središče Slovenije,
Kristanova 1,
1000 Ljubljana

TRR: SI56 0201 4005 1368 933

namen: MIVA

sklic (referenca): SI00 279500

BIC banke: LJBASI2X
koda namena: CHAR

MIVA

Z izpolnitvijo obrazca soglašate s tem, da nam posredujete svoje podatke. Vaše podatke bomo uporabili le za namen pošiljanja položnic in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Sending