Obisk kolednikov pri predstavnikih oblasti

Kot vsako leto smo tudi letos na praznik svetih treh kraljev v našo sredino povabili eno izmed koledniških skupin, ki so med prazniki pridno hodile od vrat do vrat po vsej Sloveniji in zbirale darove za projekte naših misijonarjev. Tokrat so bili to koledniki iz župnije Ljubno ob Savinji. Skupaj z njimi smo se odpravili do najvišjih predstavnikov oblasti.

Jutro se je zgodaj začelo, saj so bili koledniki ob osmih zjutraj že v pisarni Misijonskega središča in kmalu smo se odpravili na pot. Najprej nas je z dobro voljo in nasmehom na obrazu sprejel premier dr. Miro Cerar, ki je poudaril, kako pomembno je, da pomagamo tudi izven naših meja: »Slovenci si znamo med seboj pomagati, veliko je prostovoljskega dela. Vendarle pa je pomembno tudi zavedanje, da smo vsi tudi državljani sveta. Tako tu kot v Afriki in na drugih celinah smo vsi ljudje – z enakimi potrebami in željami. Pomembno je zavedanje, da smo ljudje po vsem svetu povezani, zato si moramo pomagati.«. Tudi predsednik RS g. Borut Pahor, ki nas je nato sprejel, je omenil, da je pomembno, da smo solidarni in pripravljeni pomagati otrokom po svetu: »ob tem, da v naši domovini skrbimo drug za drugega, vi skrbite za najbolj ranljive, otroke, po vsem svetu. Solidarnost je univerzalna vrednota, ki jo moramo negovati.«

Začetna trema je po teh dveh obiskih že skoraj minila, naš naslednji postanek pa je bil na ljubljanski nadškofiji, kjer sta nas sprejela nadškof Stanislav Zore ter pomožni škof dr. Franc Šuštar. Kolednike sta spodbudila, naj še naprej delajo tako plemenito delo. V sproščenem pogovoru smo se zadržali še nekaj minut, nato pa že odhiteli do apostolske nunciature. Tam nas je sprejel tajnik, msgr. Daniele Liessi, ki je bil vesel obiska in blagoslova kolednikov. Z obiskom smo se spomnili tudi na škofijsko in Slovensko Karitas ter uredništvo Družine. Naš zadnji postanek pa je bil na RTV Slovenija, kjer je potekalo snemanje oddaje Obzorja duha. Tako so koledniki in seveda tudi narodni voditelj g. Matjaž Križnar preko oddaje Obzorja duha celi Sloveniji prinesli veselo oznanilo Jezusovega rojstva. Popotovanje po Ljubljani smo s tem zadnjim obiskom zaključili, domov pa smo odšli malenkost utrujeni, a veseli in zadovoljni.

Iz Misijonskega središča Slovenije se zahvaljujemo kolednikom z Ljubnega ob Savinji ter njihovim spremljevalcem, da so se odzvali našemu vabilu.

%d bloggers like this: