MMZ_logo

SREČANJE ČLANOV MISIJONSKE MOLITVENE ZVEZE

Papež Frančišek je letošnji mesec oktober razglasil za izredni misijonski mesec z namenom, da se poživi misijonska zavest med vsemi ljudmi. K temu smo poklicani vsi po sv. krstu in potrudimo se, da bomo molili misijonski rožni venec in darovali svoj trenutek za potrebe misijonov.
Papež bo letos med drugim obiskal tudi misijonska področja na Mauritiusu, v Mozambiku in na Madagaskarju, kjer se bo srečal s Pedrom Opeko ter obiskal center Akamasoa. To je velika potrditev za misijonarja. Molimo tudi za ta namen. Različna so pota do Gospoda, najbližja pa je preko ubogih.
Vsako leto je na zadnjo nedeljo v mesecu juliju srečanje članov Misijonske molitvene zveze, ko molimo tudi za nove misijonske poklice ter prosimo Jezusa in Marijo za blagoslov.

Zato vas vabim, da se udeležite letošnjega srečanja, ki bo

 V NEDELJO, 28. JULIJA 2019,

 – za Gorenjsko, Ljubljano in Dolenjsko v župniji Škocjan pri Novem mestu ob 15. uri,

– za Štajersko in Pomurje v župniji Sv. Martin v Kamnici ob 15. uri,

– za Primorsko v župniji Črni Vrh nad Idrijo ob 15. uri.

Srečanja so oblikovana tako, da se najprej moli molitvena ura, nato pa se slavi evharistična daritev. Seveda sledi še agape, kot znamenje povezanosti vseh. Pri maši navadno spregovori eden od misijonarjev, ki predstavi delo na misijonu. Držimo skupaj in radi pridimo na srečanja, da bomo z molitveno uro, sv. mašo in druženjem še bolj uresničili našo misijonsko poklicanost.
Želim Vam blagoslovljen čas do našega srečanja in naj Vas vodi misijonska zavest. Radi ostanimo člani MMZ in molimo za nove člane ter darujmo svoje molitve za potrebe misijonov.

Jožef Lipovšek, voditelj Misijonske molitvene zveze