Projekti

Končani projekti:

INTERNAT ZA DEKLETA V ATEDE, GULU, UGANDA
(v letih 2011-2012)

Kadar se soočamo z revščino na podeželju v državah v razvoju, vidimo prihodnost dežele zlasti v mladih in njihovih potencialih. Zato v sodelovanju s slovenskim misijonarjem Danilom Lisjakom v Ugandi gradimo internat, s katerim bomo dekletom omogočili varnejše in dostopnejše izobraževanje.

Projekt je podprt s strani Ministrstva za zunanje zadeve RS, kot partner se je s finančnim vložkom vključila tudi Slovenska Karitas. Pri projektu so sodelovali tudi slovenski prostovoljci, med drugim dr. Janez Mulec, raziskovalec Inštituta za raziskovanje krasa, in koordinator na terenu Uroš Rudolf. Za načrt gradnje internata je poskrbela Katja Lavriša, univ. dipl. ing. arh..


HRANA IN ZDRAVILA ZA SKUPNOST AMBATOABO, MADAGASKAR IN OZDRAVLJENE GOBAVCE
(v letu 2012)

Sestra Marija Pavlišič deluje na Madagaskarju že od leta 1969. Na Madagaskar je odšla kot medicinska sestra. Delala je v skupnostih, kjer je bil dispanzer, njena prvotna skrb so bili namreč bolniki. Že ko je bila na misijonu Ranomena pa je delala tudi z gobavci.

Projekt je finančno podprlo Ministrstvo za zunanje zadeve RS, kot partner se je z aktivnim spremljanjem projekta vključila tudi Slovenska Karitas.

.


ZDRAVSTVENA OSKRBA V KRAJU KAPAIZI,
NA OBMOČJU KASUNGU V MALAWIJU
;
Pomoč obolelim z virusom HIV/AIDS,
posebno ženam in sirotam

(v letih 2010-2011)

Malawi je ena izmed držav, ki se spopada z velikim številom ljudi, obolelim z aidsom. Najbolj so prizadete ženske in otroci. Zaradi aidsa je skoraj 400.000 otrok mlajših od 15 let osirotelih. S slovenskim misijonarjem Stankom Rozmanom smo uspešno izpeljali projekt, s katerim smo v Kapaizi zgradili center za izobraževanje in zdravstveno oskrbo. Izvedli smo izobraževanja o HIV/AIDS ter nudili strokovno zdravstveno oskrbo na terenu.

Projekt je finančno podprlo Ministrstvo za zunanje zadeve RS, kot partner se je s finančnim vložkom in spremljanjem projekta vključila tudi Slovenska Karitas.

.


OSKRBA OTROK IZ SMETIŠČA S HRANO V CENTRU AKAMASOA, MADAGASKAR (2010)

V centru Akamasoa na Madagaskarju pod vodstvom slovenskega misijonarja Pedra Opeka otrokom v šolah dnevno razdelijo do 7.000 obrokov tople hrane. S projektom smo v letu 2010 revnim otrokom omogočili topel in primeren obrok hrane na dan vsak dan, tudi med počitnicami. Poskrbeli smo tudi za dostojnejše razmere, v katerih otroci zaužijejo svoje kosilo in zgradili novo kuhinjo in jedilnico.

Projekt je finančno podprlo Ministrstvo za zunanje zadeve RS.

.

.


ZDRAVSTVENA OSKRBA V KRAJU SENJERE, MALAWI;
Pomoč obolelim z virusom HIV/AIDS in sirotam

(2009)

V Senjere, Malawi, smo v sodelovanju z misijonarjem Stankom Rozmanom zgradili ambulanto, kjer pod vodstvom mobilne profesionalne ekipe PAO (Patients and Orphans) potekajo predavanja o HIV/AIDS ter malariji. Za zaščito pred okužbo z malarijo smo v okviru projekta nakupili 352 zaščitnih mrež proti komarjem.

 Projekt je finančno podprlo Ministrstvo za zunanje zadeve RS, kot partner se je s finančnim vložkom in spremljanjem projekta vključila tudi Slovenska Karitas.

.


HOME BASED CARE FOR AIDS PATIENTS & ORPHANS (PAO) AT KASUNGU (MALAWI) (2008)

V Kasungu v Malawiju smo zgradili ambulanto, kjer redno tedensko potekajo predavanja o preventivi in kurativi HIV/AIDS ter malariji. V sodelovanju s Stankom Rozmanom smo organizirali profesionalno mobilno zdravniško ekipo PAO (Patients and Orphans), ki bolnikom na terenu nudi osnovno zdravstveno oskrbo, ter pomoč s hrano in zdravili.

Projekt je finančno podprlo Ministrstvo za zunanje zadeve RS, kot partner se je s spremljanjem projekta priključila Slovenska Karitas. Projekt je podprla tudi Malavijska vlada (Secretariat for nutrition, HIV and AIDS).