OBISK KOLEDNIKOV IZ ŽUPNIJE ZREČE

Na praznik Svetih treh Kraljev vsako leto povabimo eno izmed slovenskih župnij, da njihovi koledniki obiščejo predstavnike oblasti. Lani to ni bilo mogoče, letos pa smo, seveda ob upoštevanju vseh pogojev, uspeli veselo novico prinesti tudi v sam vrh posvetne in cerkvene oblasti.

Koledniki so najprej obiskali predsednika RS, g. Boruta Pahorja, ki jih je z veseljem sprejel, se jim zahvalil za njihovo delo in rekel, da prinašajo upanje, da bomo tudi to zdravstveno krizo premagali skupaj. Tudi nadškof Stanislav Zore je bil hvaležen kolednikom, da so ga obiskali in prinesli veselje. Seveda s koledniki nismo pozabili obiskati tudi zaposlene na tedniku Družina, ter Slovensko karitas in Škofijsko karitas Ljubljana. Popoldne je sledil obisk pri predsedniku vlade g. Janezu Janši, ki se je zahvalil vsem misijonarjem, da opravljajo tako plemenito delo. Izpostavil je Petra Opeko, ki so ga lani predlagali za Nobelovo nagrado za mir in dejal, da ne bodo obupali in ga še vnaprej predlagali.

S koledniki smo obisk zaključili v državnem zboru, kjer nas je nagovoril g. Igor Zorčič. Utrujeni, a zadovoljni, da so bili povsod lepo sprejeti, so se koledniki v popoldanskih urah odpravili nazaj proti domu.

v centru mesta

Image 3 of 16