Radijska pomoč slovenskim misijonarjem na Madagaskarju

Na prošnjo Janeza Krmelja, slovenskega misijonarja na jugu rdečega otoka, bodo v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije trije radijci, Izidor, Marko in Jure tri tedne pomagali na njegovem misijonskem področju. Zaprosil jih je namreč za pomoč pri obnovi, popravilu in posodobitvi škofijskega radia, ki je po štirinajstih letih oddajanja zaradi dotrajane opreme, številnih okvar in prazne škofijske blagajne tik pred tem, da ugasne.

Opeka Peter-AkamasoaVsi naši misijonarji se zavedajo velikega pomena in vpliva, ki ga ima radio, saj tehnika nezadržno prodira v te odmaknjene kraje in z njo pa tudi vpliv drugih ver, predvsem islama, ki ga podpirajo bogate zalivske države, ki jim denarna sredstva niso problem. Zato se je Radio Ognjišče odločilo, da poda roko sorodnemu radiu in s svojim znanjem pripomore k njegovemu razvoju. S popravilom obstoječih in postavitvijo novih oddajniških točk bo namreč Radio Rakama (Dobri prijatelj) pokrival področje v velikosti Slovenije.

Več o tem si lahko preberete na spletni strani Radia Ognjišče.

Od 22. septembra najprej pa bo tekla tudi dobrodelna akcija za naše misijonarje na Madagaskarju, kot priprava na 17. oktober, ko bo v ljubljanski dvorani Tivoli veliko srečanje s Petrom Opeko. Posnetek tega dogodka bo mogoče videti v programu TV SLO 18. oktobra ob 20.30, istočasno pa tudi slišati v programu Radia Ognjišče.

Vabimo vas k darovanju s pomočjo našega spletnega obrazca ali s klicem na 01 300 59 50 (Misijonsko središče Slovenije)

Položnica za pomoč slovenskim misijonarjem na Madagaskarju

Položnica za pomoč slovenskim misijonarjem na Madagaskarju

Zgoraj vpisane podatke bomo uporabili samo za namen, za katerega ste se prijavili. Vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in ne uporabili v namene trženja oz. oglaševanja.
Sending