OBISK KOLEDNIKOV PRI PREDSTAVNIKIH OBLASTI

IMG_2361Na praznik Svetih treh kraljev smo skupaj s skupino kolednikov, ki je tokrat prišla iz župnije Besnica pri Kranju, obiskali naše predstavnike oblasti. Besniški koledniki so že zjutraj prinesli dobro voljo in razposajenost v Misijonsko središče Slovenije in ta njihova razigranost nas je spremljala celo dopoldne.Naše obiske je spremljala ekipa oddaje Svet na Kanalu A, ki je isti dan objavila prispevek o obisku.
Najprej smo se odpravili na obisk k apostolskemu nunciju msgr. dr. Julius Januszu, nato smo obiskali državni zbor, kjer nas je zelo toplo sprejel g. Janko Veber. Na žalost nas predsednik države g. Borut Pahor ter predsednica vlade ga. Alenka Bratušek nista imela časa sprejeti zaradi drugih obveznosti, tako smo ta čas namenili našim najmlajšim ter obiskali Angelin vrtec, ki ga vodijo sestre Uršulinke. Otroci so bili zelo navdušeni in so skupaj s koledniki veselo zapeli. Po obisku v vrtcu smo obiskali še nadškofijo, kjer nas je apostolski administrator msgr. Andrej Glavan prisrčno sprejel in se kolednikom zahvalil za njihovo delovanje.
Pot smo zaključili z obiskom uredništva Družine, Slovenske in škofijske Karitas ter Katehetskega urada.

Ponedeljkovo dopoldne je tako minilo v prijetnem razpoloženju ter ob prepevanju koledniških pesmi, ki so odmevale po ulicah Ljubljane. Hvala kolednikom iz župnije Besnica pri Kranju, da so se odzvali našemu vabilu in pripravili čudovit praznik Svetih treh Kraljev.

pred parlamentom

Image 2 of 6

Nekaj slik pa si lahko pogledate tudi na povezavi http://www.siol.net/Novice/Slovenija/2014/01/koledniki.aspx