MISIJONSKA NEDELJA (20. 10. 2013) – “NAŠI VERI DAJMO ROKE”

MN_2013aMisijonska nedelja je vsako leto največja manifestacija povezanosti vesoljne Cerkev. Udje Kristusovega telesa molimo drug za drugega in si z darovi pomagamo, da bi božje kraljestvo veselja, pravičnosti, miru in ljubezni zaživelo med nami.

Mesec oktober je ves misijonski, saj se že prvi dan začne z zavetnico misijonov, sv. Terezijo. Marija nas pa tako ves mesec po rožnem vencu nagovarja, da »storimo to, kar nam poreče njen Sin« /Jn 2,5/. Njegova volja pa je, da bi se vsi ljudje zveličali in prišli do spoznanja resnice«. Za uresničenje tega pa velja njegovo povabilo: »Pojdite po vsem svetu in oznanjujte evangelij vsemu stvarstvu.« /Mr 16,15/

Vsa Cerkev, torej tudi vsaka župnija, je v bistvu misijonska – sprejema in oddaja veselje evangelija in moč rešitve. Zato vas vabimo, da v mesecu oktobru še posebej poživite to milost v sebi in v svojem okolju.

  • Vabimo vas, da lepo pripravite praznovanje Misijonske nedelje (20.10.2013). V pomoč smo na vse župnije in redovne skupnosti poslali brošuro (gradivo za bogoslužje, misli za molitve, prošnje za ves mesec, pregled dobrodelnosti in vaše velikodušne pomoči misijonom), plakat (A3 in A4) ter žepni koledarček za prihodnje leto (naj bo znak pozornosti vašim faranom).
  • Vabimo vas, da z raznimi skupinami ali romarji pridete na ogled Misijonske vasi, ki bo v Zavodu svetega Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano – v petek, 18.10.2013 in v soboto, 19.10.2013. Petek je namenjen bolj šolam, sobota župnijam. Razstave, delavnice, voden ogled bo omogočil vpogled v misijonske dežele, delovanje misijonarjev, aktivnosti Misijonskega središča ter muzikal in predstavitev knjige o p. Mihi Drevenšku. Morda si tudi rezervirate uro – pokličite nas. Kot vabilo vam pošiljamo plakat.
  • Seveda vas prosimo, da molitev za misijone podprete tudi z darovi, zato priporočite vernikom darovanje na Misijonsko nedeljo. Zbrane darove posredujte na svoj ordinariat. Bog vam povrni!
  • Vabimo vas tudi, da se, poleg praznovanja v domači župniji, s svojimi verniki udeležite skupnega škofijskega praznovanja Misijonske nedelje – ta srečanja bodo:
    • škofija Celje – Petrovče ob 14.30;
    • škofija Koper – Komen ob 15. uri;
    • nadškofija Ljubljana – Planina pri Rakeku ob 16. uri;
    • nadškofija Maribor – Cirkovce ob 15. uri;
    • škofija Murska Sobota – Dobrovnik ob 15. uri;
    • škofija Novo mesto – Cerklje ob Krki ob 14.00.

Hvala vam za sodelovanje – hvala za to, da »veri dajete roke«.

Misijonsko središče Slovenije
Stane Kerin, ravnatelj

Gradiva za Misijonsko nedeljo najdete tukaj.