UTRINKI Z MISIJONSKIH POLJAN

Tedensko prebirajte kratke novičke, ki nam jih pošiljajo naši misijonarji.


25. januar 2019

V domovini se nahajajo naslednji naši misijonarji:
Tone Kerin – Madagaskar
Katarina Tomc – Mozambik
Jože Mlinarič – Ruanda
Janez Krmelj – Madagaskar
Janez Mesec – Madagaskar

Na dopust prihajajo:
Janez Mujdrica – Zambija

Priporočamo, da misijonarje, ki so doma, povabite na kakšno srečanje na župnijo. 

ANŽIČ S. LJUDMILA – SAMOA – 16. 01. 2019
Predragi g. Matjaž!
Tedni, odkar sem prišla na Samoo, kar hitro minevajo. Vidim, da je to zares čisto drugačen svet, kot sem ga bila navajena. Tudi klima me še kar zdeluje, vendar upam, da bo čez nekaj tednov boljše, ker se bo telo vseeno malo navadilo na vročino in vlago.
Rada bi prosila, če bi nam lahko tudi tukaj pomagali preko programa Botrstvo. Vidim, da je potreba zares zelo velika. Izobraževanje je še daleč od dobrega. Šole nimajo denarja, denar se išče od zunaj, po drugi strani pa se varčuje tudi tako, da se ne zaposli dovolj učiteljev. Sestra, ki je ravnateljica šole, tudi uči, in ker je velikokrat zadržana z drugimi stvarmi, mi pripoveduje, da včasih zadnji trenutek pošlje v razred prvega učitelja, ki ga najde v zbornici. Hudo je tudi to, da nimajo učbenikov in iščejo ideje in material sproti na internetu. Mislim, da bo potrebno pripraviti kaj bolj resnega, kar bo ostalo iz leta v leto in se počasi nadgrajevalo. Ali lahko upam, da nam boste pomagali preko botrstva?
Iskren pozdrav in vse dobro vam želim,
s. Ljudmila

DELČNJAK P. HUGO – FR. GVAJANA – FRANCIJA – 21. 1. 2019
Dragi misijonski sodelavci,
s presenečenjem in radostjo sem prebral vaše voščilo ter dobre želje ob priliki obletnice (god).
Vsaka obletnica je Gospodov dar. Dar, da sodelujemo z njegovo milostjo, ki nam govori: »Pridi k nam tvoje kraljestvo.« Daj Bog, da bi tako tudi bilo.
Hvala in zahvala vsem s prisrčnimi pozdravi,
p. Hugo

KOSMAČ JANKO – SLONOKOŠČENA OBALA – 22. 1. 2019
Spoštovani!
Tokrat si drznem nekaj vprašati. Ali bi mi lahko poslali, če bi do vas prišlo, olje, dve plastenki po dva litra/kg, za ta po čudežu vrnjenem in ob vaši pomoči oživljenem, oboževanem motorju. Je namreč dvotakten in poleg bencina potrebuje tudi olje, ki naj bi bilo prav ta pravo. Tu ponujajo razna olja, ki pa nobeno ni ta pravo. Tako se iz motorja kadi kot iz ravfnka (tako me je kar sram voziti po vasi/mestu), tudi obraba je večja, moč manjša.
Spoštovani, vprašanje je to in rahla prošnja. Hvala za vsakovrstni odgovor!
Lep in hvaležni pozdrav vsem v pisarni!
Janko

PODELITEV MISIJONSKEGA KRIŽA POLONI DOMINIK
Vabimo vas na podelitev misijonskega križa Poloni Dominik, ki bo v nedeljo, 27. januarja 2019, ob 10.30 v Svetišču Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani. Podelil ji ga bo salezijanski inšpektor g. Marko Košnik. Polona odhaja kot laiška misijonarka za tri leta v Etiopijo, kjer bo med drugim skrbela tudi za projekta Botrstvo in Lakota Etiopija.
Toplo vabljeni!


16. januar 2019

HITI S. VESNA – BURUNDI – 27. 12. 2018
Prihajam z ljubečimi voščili vam vsem v Misijonski pisarni, z iskreno zahvalo za vse vaše požrtvovalno delo in dobroto, ki jo razdajate naprej.
Naj vas Božje Dete osrečuje v vseh trenutkih življenja in deli poseben blagoslov v letu 2019.
sestra Vesna

BAJEC PAVEL – SLONOKOŠČENA OBALA – 31. 12. 2018
Nekoliko pozno, a nikoli prepozno, se vam zahvaljujem za vaša voščila in vam želim obilo božje milosti v tem božičnem času ter srečno in milosti polno leto 2019. Bom skušal poslati kakšno poročilo o dogajanju pri nas.
Bog vam povrni za vaše delo in naj vas bogato blagoslavlja.
Pavel

DELČNJAK P. HUGO – FR. GVAJANA – FRANCIJA – 5. 1. 2019
Prisrčna hvala za vašo pozornost ob mojem rojstnem dnevu in seveda še posebno za vaše molitve. Upam, da bom to leto že imel možnost, da poletim tja, od koder sem prišel – v Gvajano.
Vsem zaželim vse najboljše in dobro v tem novem letu ter uspešno misijonsko delovanje, ki naredi toliko dobrega z vašo pomočjo.
Vsem prisrčen pozdrav,
Hugo

%d bloggers like this: