Skupina SLED

“Pojdite po vsem svetu in oznanjujte evangelij vsemu stvarstvu” je rekel vstali Jezus učencem v Galileji. Te besede posebej uresničujejo misijonarji na vseh koncih sveta. Gotovo je med nami tudi kdo, ki bi želel postati misijonar, ki bi želel oznanjati božjo besedo predvsem s svojim delom in s svojim življenjem. Misijonsko središče vas vabi, da se pridružite skupini SLED in postanete laiški misijonar ali misijonarka. Mogoče je ravno koga izmed vas Bog poklical na to pot.

Veseli smo lahko, da kar devetdeset Slovencev deluje tudi v oddaljenih krajih po svetu, kjer kot duhovniki, redovniki, redovnice ali laiški misijonarji, prinašajo najbolj revnim in zapuščenim s svojo besedo in z življenjem sporočilo, da obstaja svetloba, da še je dobrota, da je ljubezen – ki jo podarja Bog vsem.
Ravno ti vinogradi tam daleč še kako vpijejo po oznanjevalcih, ker so srca žejna resnice in dobrote. Poleg misijonarjev duhovnikov, redovnikov in redovnic lahko ogromno pripomorejo pri rasti božjega kraljestva v teh deželah in pri pomoči misijonarjem – laiški misijonarji.
So (mladi) ljudje, ki jih Bog kliče tudi v to službo. Pomagajmo jim, da se bodo lažje odločili. Zato Misijonsko središče organizira skupino SLED, ki je namenjena pripravi laikov na odhod v misijone. Priprava traja dve leti. Zaželeno pa je, da v misijonih delujejo tri leta. Priprava obsega deset vikendov od septembra do junija. Seveda mora biti pripravnik/ca prej vključen/a v delo domače župnije, se pravi, da čuti s Cerkvijo.

Prijavite se lahko na
Misijonskem središču Slovenije,
Kristanova 1, Ljubljana,
oziroma na telefon: 01/300-59-50 ali missio@rkc.si

Opogumite se in pridite!

Tukaj si lahko preberete utrinke s srečanj skupine Sled.

%d bloggers like this: