POVABILO

Etiopija z več kot 100 milijoni prebivalcev je ena najbolj revnih držav na svetu.
Salezijanec Jože Andolšek jo je večkrat obiskal s prostovoljci, z radijsko in filmsko ekipo. S tamkajšnjimi salezijanci in don Boskovimi prostovoljkami želi blažiti revščino, reševati mlada dekleta z ulic Addis Abebe, preprečevati odvzemanje notranjih organov za majhno ceno …
Misijonarja Jožeta, učitelja verouka v slovenski gimnaziji v Celovcu, lahko povabite v župnijo, v mladinsko skupino, oratorij, molitveno skupino, v dom za starejše … Pripovedoval vam bo o prisrčnih ljudeh, ki so zaznamovani z revščino in bolečino ter vam pokazal t. i. »impulz« filme!
Predavanje je brezplačno!

Jože Andolšek vabi tudi mlade prostovoljce, da mesec ali dva preživijo med revnimi v Etiopiji. Veliko mladih Slovencev, predvsem študentov, že ima lepo izkušnjo dela v etiopskih domovih za najdenčke, z otroki sirotami ali v šolskih centrih – organizirajo jim prostočasne dejavnosti, pomagajo otrokom pri učenju in z njimi preživljajo prosti čas … Med njimi je tudi prostovoljka Anja Kastelic, ki je lani mladim Etiopijcem predavala o dostojanstvu žene in moškega. Zaradi lepe izkušnje z Anjo vabi provincial etiopskih salezijancev Estifanos Gembremeskel v septembru dva slovenska prostovoljca, po možnosti strokovnjaka, da bi maturantom predavala o temi “Teologija telesa po Janezu Pavlu II”.

Na severu Etiopije v misijonu sester uršulink potrebujejo zdravnike, lahko študente, ki končujejo medicino; salezijanci pa potrebujejo inženirja elektronike ter strokovnjaka za Print grafiko (Print Graphic).

Če vam je blizu salezijanski način dela, in bi radi naredili nekaj lepega za revne, pokličite: 004367687728122 (Jože Andolšek) ali pišite na elektronski naslov: andolsek@gmx.at.

%d bloggers like this: