Podelitev misijonskega križa s. Ani Tominec

V nedeljo, 11. marca 2018 ob 10. uri je, v župnijski cerkvi Marijinega rojstva v Polhovem Gradcu, iz rok tamkajšnjega župnika Bogdana Oražma prejela misijonski križ s. Ana Tominec, Marijina sestra.

V njeni domači župniji so farani, sosestre, sorodniki in znanci pripravili prisrčno slovesnost, na kateri je bil prisoten tudi misijonar Janez Krmelj. S. Ani je namenil spodbudne besede ob njeni odločitvi in izbrani življenjski poti, prav tako je tudi druge navdušeno spodbujal za misijone. Že takoj naslednji dan je odpotovala v Ukrajino k sosestrama s. Jožici in s. Ivančici, kjer je že aktivno vključena v delo.

Kako pa je zrasla njena odločitev za misijone? S. Ana pravi takole: “Bog me je nagovoril po s. Jožici. Pred dvema letoma sem ji pisala za god. Ona pa mi je k zahvali za voščilo pripisala izzivalno vprašanje, če sem že kdaj pomislila, da bi ubogim služila izven meja Slovenije. Misel mi ni dala miru. Hvaležna sem predstojnicam, da so mi dovolile in omogočile odhod.”

Vsi iz Misijonskega središča Slovenije se veselimo njene odločitve in jo bomo podpirali pri vseh njenih izzivih ter preizkušnjah v misijonih. 

%d bloggers like this: