30 let MIVA Slovenija in srečanje članov MMZ na Brezjah

Zelo majhen korak je od narediti nekaj dobrega in postati domišljav. Lepi so tridesetletni sadovi akcije MIVA. Vsi darovalci so lahko ponosni na tako lepo pomoč, ki je bila poslana na vse celine našega planeta.
Iz hvaležnosti Bogu smo se zbrali na Brezjah, da bi se zahvalili za dobroto vseh, ki so v teh tridesetih letih odprli svoje srce in roke za ljudi na koncu blatnih cest. Sadovi te dobrote so res lepi.
Poleg odprtih rok veliko pomeni tudi molitev, zato smo istočasno imeli srečanje članov Misijonske molitvene zveze, ki s svojo molitvijo pomagajo, da misijonarji srečno pridejo z enega konca na drugega in pogumno premagujejo vsakodnevne težave.
Na koncu svete maše je upokojeni nadškof msgr. Alojz Uran, blagoslovil dve terenski vozili, ki sta namenjeni slovenskima misijonarjema na Madagaskar. Dan po blagoslovu sta avtomobila šla na pot proti Madagaskarju. In čez nekaj tednov bosta ta dva avtomobila prinašala ljudem novo upanje, prinašala življenje.
Na tem srečanju je bilo tudi nekaj posameznikov, ki so z velikim navdušenjem podprli začetke MIVA SLOVENIJA. To so bili nekdanji direktor MIVA Avstrija g. Franz Kumpfmüller; koroški duhovnik Jože Kopeinig in g. Tone Seifert, nekdanji tehnični urednik na katoliškem tedniku Družina. Vsak je prispeval svoj delček na začetku akcije MIVA.
Brez dobrih temeljev verjetno ne bi bilo mogoče, da bi v teh letih poslali v misijone 234 avtomobilov, 36 koles, 29 motorjev, 11 kombijev, 9 priključkov za delovne stroje, 8 čolnov, 9 traktorjev , 9 tovornjakov, 6 minibusov, 5 prikolic, 4 reševalna vozila, 2 radijski postaji, avtobus, delovni stroj, štirikolesnik, plug, brano in zgradili en pristan. Tako se vidi, kako darovi, ki so jih ljudje darovali, prinašajo življenje, vero, upanje, ljubezen.
Za vse to smo se Bogu zahvalili ob Mariji na Brezjah. Velike besede ne spreminjajo sveta, dobri ljudje z dejanji dobrote so tisti, ki spreminjajo svet.